Διάσπαση και στο ελληνικό μπάσκετ

Διάσπαση και στο ελληνικό μπάσκετ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μοντέλο της ULEB, που αποφάσισε πριν από έναν χρόνο να «σηκώσει» το δικό της «μπαϊράκι» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αδιαφορώντας για τον θεσμοθετημένο φορέα της FIBA, αποφάσισαν να εφαρμόσουν και οι 14 ΚΑΕ στο ελληνικό μπάσκετ που προτίθενται να προχωρήσουν «απελευθερωμένες» από κάθε είδους εξάρτησή τους με την ΕΟΚ, για τους κανόνες που θα διέπουν το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Σε οκτώ επίμαχα σημεία συνοψίζεται η ομόφωνη απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης της ΕΣΑΚΕ να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός του επαγγελματικού από το ερασιτεχνικό μπάσκετ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί στο περιθώριο η ομοσπονδία μπάσκετ, ανεξαρτήτως αν δεν υπάρξει και η απαραίτητη γνωμοδότηση του νέου υφυπουργού κ. Κουράκη.

«Θα ζητήσουμε νομοθετική ρύθμιση από τον νέο υφυπουργό, στη συνάντηση που θα κάνουμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά κι αν ακόμα δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα προχωρήσουμε ενωμένοι και ανεξάρτητοι σε όλους του τομείς που αφορούν το επαγγελματικό μπάσκετ», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΑΚΕ, Μανώλης Παπακαλιάτης, ο οποίος χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη γενική συνέλευση της «λίγκας» και διαθέτει την υποστήριξη των τριών μεγάλων ΚΑΕ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

«Είναι αδιανόητο οι ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο υπουργείο Εμπορίου να εξαρτώνται από οποιαδήποτε άλλο. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, έπρεπε να γίνει αυτός ο διαχωρισμός», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟ, Παύλος Γιαννακόπουλος, ενώ ο ομόλογός του στην ΑΕΚ, Γιάννης Φιλίππου συμπλήρωσε: «Ο κ. Φλωρίδης δεν υλοποίησε ποτέ τα ίδια αιτήματα που θέσαμε, προ διετίας. Το σύνθημα είναι ή τώρα ή ποτέ και το ποτέ μπορεί να σημαίνει ότι ίσως να μην υπάρχει μπάσκετ στο μέλλον!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή