Βόλεϊ: Νίκησε τη Ρουμανία η Εθνική και πάει σε «τελικό» πρόκρισης με Πορτογαλία

Βόλεϊ: Νίκησε τη Ρουμανία η Εθνική και πάει σε «τελικό» πρόκρισης με Πορτογαλία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ (Γαλλία).

Οι διεθνείς μας μπροστά σε, δυστυχώς, άδειες κερκίδες επικράτησαν της Ρουμανίας με 3-1 (23-25, 26-24, 27-25, 25-21) σετ και, σήμερα (15.00, ΕΡΤ Sports), εάν υπερισχύσουν της αξιόμαχης Πορτογαλίας θα προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης, κάτι που αποτελεί μεγάλο στόχο του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και των αθλητών του.

Στο Μονπελιέ, αγώνα με τον αγώνα, η Eθνική δείχνει δείγματα της σπουδαίας δουλειάς που έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το σετ που απέσπασε από την υπερδύναμη Ιταλία και οι καλές εμφανίσεις επί της Βουλγαρίας και της Γαλλίας αποτέλεσαν προάγγελο για τη χθεσινή σπουδαία νίκη απέναντι σε μία ομάδα από την οποία, πρόσφατα, είχε δύο ήττες. Και μπορεί το πρώτο σετ να ήταν… αναγνωριστικό, στα επόμενα τρία, όμως, οι αθλητές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη.

Με πρωταγωνιστές τους Ζουμπάνη (19 πόντοι), Πρωτοψάλτη (17) και Φράγκο (14) και με άξιους συμπαραστάτες τούς υπόλοιπους αθλητές, η Εθνική πήρε σπουδαία νίκη και με μία αντίστοιχη σημερινή εμφάνιση θα προκριθεί ύστερα από πολλά χρόνια στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σήμερα, στην αναμέτρηση με την Πορτογαλία, χρειάζεται τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να… ανοίξει η πόρτα στο όνειρο.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι η νίκη αυτή ήρθε χωρίς οι διεθνείς μας να «πιάσουν» τις κορυφαίες αποδόσεις τους, κάτι που δείχνει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ανέβει επίπεδο. «Ηταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Υπήρχε νευρικότητα και η επίθεση δεν λειτούργησε όπως συνήθως, με αποτέλεσμα αυτά να μας δυσκολέψουν. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά. Το επόμενο παιχνίδι μας θα είναι επίσης δύσκολο. Θα προετοιμαστούμε και θα παλέψουμε για το καλύτερο», δήλωσε στην «Κ» ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή