Θωρακίζεται το ΟΑΚΑ ενόψει του ντέρμπι

Θωρακίζεται το ΟΑΚΑ ενόψει του ντέρμπι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θωρακισμένος από κάθε πλευρά θα επιδιώξει να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, με την προσδοκία πως θα καταφέρει να κερδίσει μέσα σε λίγες ώρες όλα όσα έχασε με τις κακές του εμφανίσεις τις προηγούμενες εβδομάδες. Ο στόχος είναι διπλός: ο πρώτος να επιβιώσει αγωνιστικά με ένα καλό αποτέλεσμα και μια καλή εμφάνιση κόντρα στον «αιώνιο αντίπαλο» και ο δεύτερος να διεξαχθεί το ντέρμπι σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, χωρίς να συμβεί κανένα παρατράγουδο απ’ αυτά που έχουν πληγώσει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια και τον έφεραν στα όρια της εξόντωσης.

Η αγωνιστική ανάταση είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και θα ξεκινήσει από την προσπάθεια να αναστραφεί το βαρύ κλίμα και να ανεβεί η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Το όνομα του αντιπάλου είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για τους παίκτες. Ολοι τους αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες αυτού του ντέρμπι και έχουν συνειδητοποιήσει ότι τους προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για μια θεαματική επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα. Μπορεί αυτή την εποχή να υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα και στην ποιότητα των δύο ομάδων, αλλά αυτά τα ντέρμπι είναι πάντα ιδιαίτερα παιχνίδια, με τρανό παράδειγμα το περυσινό στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου ο Παναθηναϊκός ισοφαρίστηκε από τον Ολυμπιακό στο 95΄. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα και ο σχεδιασμός τους έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς, με χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» θα πληρώσουν με δικά τους έξοδα παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ που θα το καταστήσουν πιο ασφαλές, εντός και εκτός γηπέδου. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα. Παράλληλα, υπάρχει στενή συνεργασία με την Αστυνομία για να προβλεφθεί τρόπος αντίδρασης σε κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, ώστε να περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος επεισοδίων σαν κι αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στα ντέρμπι.

Αν και οι οπαδοί της ομάδας είναι σοκαρισμένοι από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιλέξουν να πάνε την Κυριακή στο γήπεδο για να τη στηρίξουν. Τα εισιτήρια κυκλοφόρησαν με πολύ προσιτές τιμές. Τα φθηνότερα κοστίζουν μόλις 10 ευρώ και τα πιο ακριβά 60 ευρώ, ενώ όσοι τα προμηθευθούν ηλεκτρονικά, θα έχουν έκπτωση δύο ευρώ σε κάθε εισιτήριο, με εξαίρεση τα φθηνότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή