Ξεπουλάει η Λάτσιο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβαίνουν και στις… ακριβότερες οικογένειες της Ευρώπης. Να έχουν επενδύσει ουκ ολίγα δισεκατομμύρια δραχμές, αλλά να μένουν όχι μόνο εκτός της δεύτερης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και εκτός κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο λόγος για τη Λάτσιο, που τερμάτισε τελευταία στον 4ο όμιλο, ενώ την ίδια ώρα πάει από το κακό στο χειρότερο στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Το πρόωρο «αντίο» στην Ευρώπη θα κοστίσει στους «Λατσιάλι» περίπου 6 δισεκατομμύρια δραχμές (χαμένα έσοδα από μπόνους της ΟΥΕΦΑ, εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα και συμφωνίες με χορηγούς). Από την έναρξη της περιόδου μέχρι σήμερα, η «μαύρη» τρύπα στα ταμεία της Λάτσιο υπολογίζεται στα 7 δισ. δρχ.«Η ομάδα πρέπει να τερματίσει μέσα στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του πρωταθλήματος για να ξαναβγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχουμε το ταλέντο να το πετύχουμε, αλλά εάν αποτύχουμε θα υπάρχουν θυσίες», ήταν το… τελεσίγραφο του προέδρου Σέρτζιο Κρανιότι, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα πωληθούν ποδοσφαιριστές, προκειμένου να αποφευχθεί η… πτώχευση. Πρώτοι στη λίστα των υπό πραχώρηση παικτών βρίσκονται οι Κρέσπο, Νέστα, Περούτσι και Πομπόρσκι, ενώ ακολουθούν οι Μιχαήλοβιτς, Στάνκοβιτς, Μπάτζιο, Καστρομάν, Σίζαρ, Κοβάσεβιτς, Νέγκρο και Πάνκαρο! Δηλαδή, πωλείται… όλη η ομάδα!

Ωστόσο, στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου έκανε λάθη, κυρίως με τις αλλαγές του. Ακόμη, το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και πάλι προβλήματα ανάπτυξης, επιθετική δυστοκία, ενώ εμφανίστηκαν ξανά… καταπονημένοι στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Λα Κορούνια, είναι δεδομένα που θα πρέπει να απασχολήσουν τους υπευθύνους των Πειραιωτών. «Ξεχάστε ό,τι έγινε. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Ετσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες», τόνισε σε ομιλία του, πριν από τη χθεσινή προπόνηση, ο Τάκης Λεμονής. Θέμα απομάκρυνσής του δεν υφίσταται στην παρούσα φάση. Θα ‘ταν άλλωστε.. άκαιρη. Η διοίκηση δείχνει διατεθειμένη να τον στηρίξει. Την ίδια ώρα, όμως υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την απόδοση ουκ ολίγων ποδοσφαιριστών των «ερυθρολεύκων», τόσο από πλευράς διοίκησης, όσο και της τεχνικής ηγεσίας. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης αναχωρεί αύριο για το εξωτερικό όπου θα παραμείνει αρκετές εβδομάδες και ενδεχομένως για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Την Κυριακή, η ομάδα επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις, αντιμετωπίζοντας το Αιγάλεω στο γήπεδο της Προοδευτικής (7μ.μ. Supersport).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή