Οργανωμένοι ΠΑΟ: άλλοι στο Κορωπί, άλλοι αποχή

Οργανωμένοι ΠΑΟ: άλλοι στο Κορωπί, άλλοι αποχή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παλιά, δοκιμασμένη, μα κάθε άλλο παρά επιτυχημένη συνταγή χρησιμοποίησε και πάλι ένα κομμάτι των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά του να «αφυπνίσει» τους παίκτες ώστε να βγουν «καμικάζι» στο γήπεδο την Κυριακή, στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Περίπου 50 οπαδοί, που εκπροσωπούν το κομμάτι των οργανωμένων που έχουν αποφασίσει να στηρίξουν σε πιο ήπιους τόνους την ομάδα, χωρίς να την εξοντώνουν με επεισοδιακές συμπεριφορές, εμφανίστηκαν στο «Γ. Καλαφάτης», διέκοψαν την προπόνηση και μίλησαν για λίγα λεπτά στους παίκτες, με γλώσσα που κυμάνθηκε σε διάφορους τόνους. Κάποιες στιγμές ήταν σκληρή, άλλες πιο παραινετική, με έναν κοινό παρονομαστή: να αφήσουν πίσω τους ό,τι τους έχει προκαλέσει αυτό το ανεξήγητο «βέρτιγκο» και να εμφανίσουν στη συνέχεια ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ντέρμπι. Αν και είχαν ενημερωθεί από τους παλαιότερους γι’ αυτή την ελληνική… συνήθεια, αρκετοί από τους νεοφερμένους ξένους του Παναθηναϊκού έδειξαν έκπληκτοι απ’ αυτή την «εισβολή» στο προπονητικό κέντρο και ας μην ξέφυγε σε καμία περίπτωση η κατάσταση ώστε να πάρει φανερά απειλητικές διαστάσεις. Αντιδράσεις από την πλευρά των ποδοσφαιριστών δεν υπήρξαν, παρά μόνον μια «υπόσχεση» πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αναστρέψουν το κλίμα. Οι οπαδοί αποχώρησαν χωρίς «παρατράγουδα» και η προπόνηση συνεχίστηκε χωρίς άλλη διακοπή.

Το άλλο κομμάτι των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, αυτό που θεωρεί ότι πρέπει να έχει πιο δυναμική στάση και να επηρεάζει με τον δικό του τρόπο τις εξελίξεις, αποφάσισε να προχωρήσει σε αποχή από το ντέρμπι. Με ανακοίνωσή του, το συγκεκριμένο κομμάτι της Θ13 καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει την Κυριακή το μεσημέρι σε ειρηνική μηχανοκίνητη πορεία, με αίτημα να παραδώσει ο Γιάννης Αλαφούζος τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη. Στο ΟΑΚΑ θα πάνε μόνο για το τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το ντέρμπι θα το δουν από τη Λεωφόρο, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι η αποχή τους ισχύει μόνο γι’ αυτό το παιχνίδι.

Η προετοιμασία των «πράσινων» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε χθες σε εντατικούς ρυθμούς και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Απαντες οι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιώργου Δώνη, με εξαίρεση τον νεαρό Βαγιαννίδη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή