Μπάσκετ: Μπαίνει σε γκρουπ ισχυρών ενόψει Προολυμπιακού

Μπάσκετ: Μπαίνει σε γκρουπ ισχυρών ενόψει Προολυμπιακού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H άνοδος της εθνικής ομάδας μπάσκετ κατά μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIBA και η δυνατότητα να συμπεριληφθεί σε γκρουπ ισχυρών ενόψει της συμμετοχής της σε ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά είναι το μικρότερο δυνατό κέρδος από το άδοξο τέλος που είχε η πορεία της στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και την κατάληψη της 11ης θέσης.

Η Ελλάδα ανέβηκε στην έβδομη θέση από την όγδοη που βρισκόταν, «προσπερνώντας» τη Λιθουανία, εξαιτίας της νίκης της επί της Τσεχίας και επειδή οι Λιθουανοί νίκησαν τη Δομινικανή Δημοκρατία με διαφορά 19 πόντων και όχι είκοσι. Η προοπτική της έβδομης θέσης θα δώσει ελπίδες για καλή κλήρωση στα προολυμπιακά τουρνουά (προκρίνονται μόνο οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση) και μπορεί να τεθεί επικεφαλής ομίλου, ενώ από την Ευρώπη, απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, έχουν εξασφαλίσει η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και η Γαλλία που κατέκτησε την τρίτη θέση.  Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την αποτυχία τους στο Παγκόσμιο (7η θέση), ενώ οι Ισπανοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά.

• Ο Κώστας Σλούκας, σε tweet του, ανέλαβε τις προσωπικές ευθύνες που του αναλογούν για την αποτυχία της Εθνικής στην Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή