Τζάμπολ στο μεγάλο τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος»

Τζάμπολ στο μεγάλο τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεσμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως αρμόζει στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, γίνεται το τουρνουά που φέρει το όνομα του εκλιπόντος προέδρου του Παναθηναϊκού και θα διοργανωθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας. Ο οικοδεσπότης Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τις Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι και Αρμάνι, και οι τέσσερις αγώνες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των «πράσινων» φιλάθλων, καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία να δουν ιδίοις όμμασι τις τρεις αντιπάλους του «τριφυλλιού» στο επικείμενο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας (έναρξη στις 4 Οκτωβρίου). Ο Παναθηναϊκός και οι τρεις φιλοξενούμενες ομάδες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους, στοχεύοντας σταδιακά στην απόκτηση αγωνιστικής ομοιογένειας.

Η έναρξη του 2ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα γίνει με την κοινή συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών (Πεδουλάκης, Σφαιρόπουλος, Ομπράντοβιτς και Μεσίνα), ενώ στον πρώτο αγώνα (16.45) θα παίξουν Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι και στον δεύτερο (19.00), Παναθηναϊκός – Μακάμπι. Ανάμεσα στους δύο ημιτελικούς θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του λαβάρου του αείμνηστου Θανάση Γιαννακόπουλου, το οποίο θα τοποθετηθεί στην οροφή του ΟΑΚΑ, δίπλα σε αυτό του αδελφού του, Παύλου. Η πλειονότητα των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, μετά τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου που έχουν προαναγγείλει ότι θα κάνουν για την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, θα πάρουν θέση στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να τιμήσουν τη μνήμη των δύο ιστορικών ηγετών στη νεότερη ιστορία του «τριφυλλιού» και σε όλα τα αθλήματα.

Ιστορική είναι και η μορφή του προέδρου της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, ο οποίος θα τιμηθεί στο ημίχρονο του αγώνα του ΠΑΟ με την πρωταθλήτρια Ισραήλ για την 50χρονη προσφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού θα παρουσιασθούν στη διάρκεια του τουρνουά, ενώ στην οροφή του ΟΑΚΑ δεσπόζει το νέο «Jumbotron» (οθόνη γιγαντιαίων οθονών), στα πρότυπα των γηπέδων του ΝΒΑ. Αύριο, η έναρξη του μικρού τελικού με τους ηττημένους των ημιτελικών θα γίνει στις 15.45 και ο τελικός θα αρχίσει στις 18.00. Η γενική είσοδος τιμάται στα πέντε ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή