Ποδόσφαιρο: Τα δύο «κλάσικο» κλέβουν την παράσταση

Ποδόσφαιρο: Τα δύο «κλάσικο» κλέβουν την παράσταση

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο απανωτούς… κανονιοβολισμούς θα επιχειρήσει να κλέψει την παράσταση η 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, η πρώτη που φιλοξενεί ταυτόχρονα τα δύο πιο ιστορικά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι μονομαχίες ΠΑΟΚ – Αρης και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι τα πιο κλασικά «πιάτα» από το πιπεράτο μενού του ελληνικού πρωταθλήματος και θα έλθουν αύριο με μια ανάσα, προσφέροντας υπερβολική δόση αδρεναλίνης μέσα σε τέσσερις ώρες στην ίδια αγωνιστική. Είναι και τα δύο ντέρμπι κορυφής, μιας και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ βρίσκονται από την αρχή εκεί ψηλά, μετρώντας μόνο νίκες. Οποιος νικήσει ξανά, θα παραμείνει στο ρετιρέ και θα ψάχνει να δει εάν θα έχει συγκάτοικο, με την Ξάνθη να μπαίνει «σφήνα» στην εξίσωση διεκδικώντας και αυτή την παραμονή της στην κορυφή, παρά τη δύσκολη αποστολή της στη Λάρισα.

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός είναι πάντα το πιο λαμπερό και ας μην είναι συχνά το ίδιο σημαντικό βαθμολογικά και για τους δύο. Ο,τι κι αν κρίνει, παραμένει η «μητέρα όλων των μαχών» και κεντρίζει το ενδιαφέρον ακόμη και ανθρώπων που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τον αθλητισμό. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που τα πηγαίνει περίφημα, ο Παναθηναϊκός μπλέχτηκε από νωρίς στα γρανάζια της αγωνιστικής κρίσης και βρίσκεται ήδη οκτώ βαθμούς πίσω μέσα σε τρεις αγωνιστικές. Παρ’ όλα αυτά, οι αναμετρήσεις των δύο «αιωνίων αντιπάλων» έχουν κατά καιρούς προσφέρει τεράστιες ανατροπές στη λογική και στα προγνωστικά, με πολύ πρόσφατα «καυτά» παραδείγματα.

Το αποτέλεσμα και η εικόνα των «πρασίνων» ίσως καθορίσουν το μέλλον του Γιώργου Δώνη: παρά τη στήριξη από τη διοίκηση, μπορεί να περάσει μόνος του την πόρτα της εξόδου εάν συνεχιστεί η πολύ κακή εικόνα της ομάδας του. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια για να μη στηθούν ξανά επεισοδιακά σκηνικά, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η στάση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Θα στηρίξουν την ομάδα παρά την απογοήτευσή τους ή θα απόσχουν, όπως ένα μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων;

Δύο ώρες νωρίτερα, θα ξεκινήσει στην Τούμπα η δεύτερη πιο κλασική μονομαχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Αρη. Οι πρωταθλητές μετρούν μόνο νίκες και είναι στο +5 από τον αντίπαλό τους, αλλά ο Αρης προέρχεται από εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού και δείχνει ικανός για όλα. Σε αντίθεση με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, στην Τούμπα ο διαιτητής θα είναι Ελληνας (Σιδηρόπουλος) και όχι ξένος, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους. Στον πάγκο του Αρη θα είναι ξανά ο… υπηρεσιακός Τόλης Τερζής, όπως συνέβη και πέρυσι σε πρωτάθλημα – Κύπελλο, με τα αποτέλεσμα να είναι και τις δύο φορές 1-1.

Το αυριανό πρόγραμμα ξεκινά με το ενδιαφέρον παιχνίδι της πρωτοπόρου Ξάνθης στη Λάρισα. Πολύ κρίσιμα για τα χαμηλότερα πατώματα της βαθμολογίας είναι οι σημερινοί αγώνες της Λαμίας με τον Πανιώνιο και του (χωρίς βαθμό ακόμη) Αστέρα Τρίπολης με τον Ατρόμητο. Με τη θηλιά στον λαιμό θα υποδεχθεί σήμερα και ο (επίσης χωρίς πόντο) Παναιτωλικός τη φορμαρισμένη ΑΕΚ, ενώ οι άλλες δύο εκπλήξεις του εφετινού πρωταθλήματος πλην της Ξάνθης, ο Βόλος με τον ΟΦΗ, παίζουν μεταξύ τους με το βλέμμα ψηλά και όχι στην ουρά της βαθμολογίας.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (4η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Βόλος – ΟΦΗ (Novasports), 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (Novasports), 20.00 Παναιτωλικός – ΑΕΚ (ΕΡΤ). ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΑΕΛ – Ξάνθη (Novasports), 18.30 ΠΑΟΚ – Αρης (PΑΟK TV), 19.30 Λαμία – Πανιώνιος (ΕΡΤ), 20.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (Novasports).

Η βαθμολογία (3 αγώνες): Ολυμπιακός 9, ΠΑΟΚ 9, Ξάνθη 9, ΟΦΗ 7, ΑΕΚ 6, Βόλος 6, Αρης 4, Ατρόμητος 2, Λαμία 2, Λάρισα 1, Παναθηναϊκός 1, Αστέρας Τρ. 0. Παναιτωλικός 0, Πανιώνιος -3 (σημ.: ο Πανιώνιος ξεκίνησε με –6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή