Μπάσκετ: Ζητούμενο η «χημεία» για ΠΑΟ

Μπάσκετ: Ζητούμενο η «χημεία» για ΠΑΟ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορθώσεις σε βασικά στοιχεία του παιχνιδιού, όπως η αμυντική αποτελεσματικότητα και η διάθεση των παικτών του να παίξουν περισσότερο επιθετικά, όπως επιθυμεί ο Αργύρης Πεδουλάκης, η βελτίωση των νέων ψηλών παικτών στη συγκομιδή των ριμπάουντ και η απαιτούμενη «χημεία», είναι τα τρία συμπεράσματα των δύο δυνατών φιλικών αγώνων του Παναθηναϊκού στο 2ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενόψει της πρεμιέρας της Α1 (28/9 με ΑΕΚ) και της Ευρωλίγκας (3/10 με Ερυθρό Αστέρα).

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τη Μακάμπι (71-82) στον ημιτελικό και νίκησαν τη Φενέρμπαχτσε (84-74) στον μικρό τελικό, όμως είναι εμφανές ότι το μέγα ζητούμενο είναι η ομοιογένεια (την πρώτη θέση του τουρνουά κατέκτησε η Αρμάνι Μιλάνου που νίκησε τη Μακάμπι 78-69) και θα χρειαστούν πολλά βήματα ακόμα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Η επιθετική παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό από την ευστοχία στα τρίποντα. Ο Τζιμέρ Φριντέτ ήταν κατώτερος του αναμενομένου στο παιχνίδι με τη Μακάμπι, ενώ αντίθετα, με αντίπαλο τη Φενέρ, έδειξε σημαντική βελτίωση και πρόσφερε άνεση στο σκορ, σε ένα τουρνουά όπου ξεχώρισαν οι Ντεσόν Τόμας και Ιαν Βουγιούκας.

«Εγώ θα τους διώξω»

Σφοδρή επίθεση κατά «πράσινων» χούλιγκαν εξαπέλυσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του αγώνα με τη Φενέρ: «Εδώ και πολλά χρόνια που προσπαθούμε να σταματήσουμε τα φαινόμενα άνθρωποι από τη Θύρα 13 να χτυπούν κόσμο που έρχεται με την οικογένειά του στο γήπεδο να τους παίρνουν τα εισιτήρια, να σπάνε πόρτες και να μπαίνουν δωρεάν στο γήπεδο. Δυστυχώς, η αστυνομία και η πολιτεία σφυρίζουν αδιάφορα σε κάτι τέτοιο. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι πως εμένα δεν θα με διώξουν από τον Παναθηναϊκό, εγώ θα τους διώξω. Η βία και η τρομοκρατία σε κάθε της μορφή δεν επιτρέπονται στον Παναθηναϊκό, δεν είναι αποδεκτή και αυτό θα γίνει πράξη, είτε το θέλουν είτε όχι», τόνισε μεταξύ άλλων.

• Η ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσε ότι θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (3/1/2020) στο Καλίνινγκραντ (απέχει 1.250 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, αλλά βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα).

• Με τον Γουέιντ Μπόλντγουιν ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα για να συμμετάσχει στο «Γκομέλσκι Καπ» (σήμερα στις 17.00 –Cosmotesport– με την Ούνικς Καζάν) που διοργανώνει η ΤΣΣΚΑ. Oι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα από την έδρα του Ερμή Λαγκαδά (58-64) στον πρώτο επίσημο αγώνα της φετινής περιόδου και προκρίθηκαν στην τρίτη αγωνιστική της Α΄ φάσης του Κυπέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή