Αναχώρησαν για Ντόχα οι πρώτοι αθλητές μας

Αναχώρησαν για Ντόχα οι πρώτοι αθλητές μας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ντόχα βρίσκονται ήδη οι πρώτοι αθλητές και οι αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου. Στην πρωτεύουσα του Κατάρ έχουν μεταβεί οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Μίλτος Τεντόγλου και Γκλόρια Πριβελέτζιο.

Οι άλτες και η αθλήτρια του μαραθωνίου, όπως και η Σταματία Σκαρβέλη, θα είναι οι πρώτοι, από ελληνικής πλευράς, που θα πάρουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί με τις επιδόσεις του (8,38 τον χειμώνα και 8,32 τη θερινή σεζόν) να είναι ο κορυφαίος αθλητής του μήκους στην Ευρώπη, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην 5η θέση.

Η διοργάνωση στην Ντόχα θα είναι το δεύτερο παγκόσμιο στην καριέρα του. «Αν καταφέρω να κάνω αυτό που μπορώ, δεν θα χάσω το μετάλλιο», τόνισε ο νεαρός πρωταθλητής λίγο πριν «πετάξει» για το Κατάρ.  

Για δεύτερη φορά θα πάρει μέρος σε μαραθώνιο παγκοσμίου πρωταθλήματος η Γκλόρια Πριβελέτζιο, η προσπάθεια της οποίας θα αρχίσει το βράδυ της Παρασκευής. «Εχω προετοιμαστεί κατάλληλα. Προπονήθηκα και σε ζέστη και σε υψόμετρο. Γνωρίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της ζέστης και της υγρασίας, αλλά έχω προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», υπογράμμισε η 31χρονη μαραθωνοδρόμος.

Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου θα μεταβούν αύριο στην Ντόχα. Το παγκόσμιο του Κατάρ θα είναι το 17ο στην ιστορία του παγκόσμιου στίβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή