Μπάσκετ: Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τελικό του τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», που διοργανώνεται στη Μόσχα και με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, θα παίξει σήμερα (19.00), ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 70-66 την Ούνικς Καζάν των Πρίφτη, Καϊμακόγλου και Μάντζαρη και έδειξε θετικότερα στοιχεία από τον προηγούμενο φιλικό αγώνα προετοιμασίας του, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 37-36 στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο, λόγω της καλής απόδοσης του Πρίντεζη (18 π.) και είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και του σκορ, μέχρι και τρία λεπτά πριν από τη λήξη.  Η Ούνικς, όμως, πέτυχε σερί 13-4, ενώ από το αντιαθλητικό φάουλ του Κουζμίνσκας στα 38΄΄ και το φάουλ του Μιλουντίνοφ στα 16΄΄, μείωσε στον πόντο (66-67). Ο Μιλουντίνοφ με  διπλή προσπάθεια (στα 5΄΄), σκόραρε και ευστόχησε σε μία βολή για τη νίκη του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες, με την προσθήκη του Μιλουντίνοφ (10 π. 13 ριμ.) επανέκτησαν αξιοπιστία στη ρακέτα τους, ενώ ο Πάντερ (14 π.) ανταποκρίνεται στον ρόλο του κυρίαρχου περιφερειακού σκόρερ (δεν έπαιξε ο Μπάλντγουιν) και ο Σπανούλης (8 π.) έχει πλέον σαφείς οργανωτικές αρμοδιότητες. Πρώτος σκόρερ της Ούνικς ήταν ο Αμερικανός Σμιθ (17 π.) Στον μικρό τελικό θα παίξουν Προμηθέας – Ούνικς Καζάν.

Τη συμπαράστασή τους στον Ντέιβιντ Μπλατ και στον αγώνα που δίνει για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, εξέφρασαν οι Ρώσοι φίλαθλοι, με την ανάρτηση ενός πανό που ανέφερε «Αφού δεν τα παρατάς – Δεν χάνεις».

• Ο Λιθουανός Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι η τελευταία μεταγραφή του Αρη, ύστερα από την άρση των απαγόρευσης μεταγραφών που είχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο 31χρονος γκαρντ (1.93) επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ύστερα από έξι χρόνια, καθώς είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια (2011-2013), κατακτώντας δύο φορές την Ευρωλίγκα και μία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή στην Basket League.

• Στο Περιστέρι, ο τραυματισμός του Ζώη Καράμπελα (δύο εβδομάδες εκτός), ανάγκασε τον Ηλία Ζούρο να επανεντάξει στην ομάδα τον Αμερικανό, Ντέισον Σμιθ (25 χρ., 1.93), ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια με την ίδια ομάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή