ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρωσία και Κένυα σε νέες περιπέτειες ντόπινγκ

rosia-kai-kenya-se-nees-peripeteies-ntopingk-2339038

Η χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές θα βρεθεί πάλι στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Οι Ρώσοι εκφράζουν φόβους ότι ενδέχεται να μην λάβουν μέρος στο Τόκιο εξαιτίας κάποιων «ασυνεπειών», ενώ στο… μικροσκόπιο μπαίνουν και αθλητές και αθλήτριες από την Κένυα. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοβ, παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή της Ρωσίας στη διοργάνωση «απειλείται» εξαιτίας «ασυνεπειών» που ανακάλυψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ στα δεδομένα που παρέλαβε από το εργαστήρι της Μόσχας, που δείχνουν ότι υπήρξε χειραγώγηση. Ο WADA έδωσε περιθώριο στους Ρώσους τρεις εβδομάδες προκειμένου να εξηγήσουν τις αποκλίσεις που υπάρχουν.

Μάλιστα, ο διευθυντής της αμερικανικής άρσης βαρών Φιλ Αντριους προέτρεψε, με δηλώσεις του, τους Ρώσους να παραδώσουν τα αληθινά στοιχεία, ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτό το σκάνδαλο. «Εφθασε η ώρα για να πει η Ρωσία την πλήρη αλήθεια και να προχωρήσει σε μια νέα, καθαρή εποχή», τόνισε.

Στο μεταξύ, στοιχεία για τη χορήγηση απαγορευμένων ουσιών σε Κενυάτες αθλητές παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει συμπαιγνία ανάμεσα στην ομοσπονδία στίβου της Κένυας και στον οργανισμό αντιντόπινγκ της χώρας.