ΑΕΚ: Ανυψώνει την «Αγ. Σοφιά», γεμίζει το ΟΑΚΑ

ΑΕΚ: Ανυψώνει την «Αγ. Σοφιά», γεμίζει το ΟΑΚΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άδεια να συμμετάσχει και η ίδια στη χρηματοδότηση της «Αγιά Σοφιάς» περιμένει η ΠΑΕ ΑΕΚ, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που προσφέρει ο νόμος Βασιλειάδη σε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες «να χρηματοδοτούν, κατόπιν εγκρίσεως από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα ιδρυτικά τους αθλητικά σωματεία για τον σκοπό της ανέγερσης, ανακατασκευής, επισκευής ή και συντήρησης των αθλητικών τους εγκαταστάσεων». Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί στην ΕΕΑ και επρόκειτο να συζητηθεί κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, αλλά δόθηκε αναβολή για τις 3 Οκτωβρίου.

Οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και εκτιμάται πως η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην «Αγιά Σοφιά» περίπου από τον β΄ γύρο του επόμενου πρωταθλήματος, τέλη του 2020 με αρχές του 2021. Το βάρος έχει πέσει τώρα στην ολοκλήρωση της κατασκευής του στεγάστρου. Ηδη οι εξέδρες καλύπτονται κατά το ήμισυ και στο βόρειο πέταλο, στην παλιά θύρα 21, έχει αρχίσει η τοποθέτηση μέρους της μεμβράνης. Για να παρακολουθούν οι φίλαθλοι την πρόοδο των εργασιών, η ΠΑΕ ανάρτησε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Η θεαματική αλλαγή της εικόνας της ΑΕΚ έχει αναστρέψει πλήρως το κλίμα στις εξέδρες, όπως δείχνει και η προπώληση των εισιτηρίων του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν διατεθεί περίπου 10.000 εισιτήρια και εκτιμάται ότι την Κυριακή θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ περισσότεροι από 40.000 φίλαθλοι. «Περιμένουμε πολύ κόσμο. Είναι η δύναμή μας, όπως ήταν και τη χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Προερχόμαστε από ένα σερί νικών, που μας έχει δώσει ψυχολογία. Είμαστε το φαβορί, θα μπούμε για τη νίκη. Να κερδίσουμε και τη Λάρισα μετά, ώστε να έχουμε πορεία προς τον τίτλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαλανόπουλος, στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού της ΑΕΚ. 

Στην ίδια εκδήλωση, παρών ήταν και ο Νέναντ Κρίστισιτς: «Νιώθω σίγουρος και ελπίζω να νικήσουμε. Από την πρώτη μέρα είπα ότι θέλω να είμαι εδώ, η ΑΕΚ να κερδίζει τα ντέρμπι, να συμμετέχει στην Ευρώπη και να κατακτά τίτλους. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια νίκη σε ντέρμπι για να είμαστε στον δρόμο που θέλουμε. Πλέον αισθάνομαι πολύ καλά μετά τον τραυματισμό μου, που με άφησε έξω στη διάρκεια της προετοιμασίας, σε μια σημαντική περίοδο. Ο νέος προπονητής μού δείχνει εμπιστοσύνη και, παίρνοντας περισσότερο χρόνο, αρχίζω να βρίσκω καλύτερο ρυθμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή