Ο,τι καλύτερο για τους δύο «Δικεφάλους»

Ο,τι καλύτερο για τους δύο «Δικεφάλους»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια Αϊντχόβεν την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…» θα σκέφτονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ που είδαν το μπαλάκι με το όνομα της ολλανδικής ομάδας να βγαίνει και φέτος από την κληρωτίδα του κυπέλλου UEFA. Πιο τυχερή φάνηκε η ΑΕΚ, η οποία βρίσκει στον δρόμο της τη Λίτεκς Λόβετς, που μπορεί να θεωρείται μία από τις καλές ομάδες της Βουλγαρίας, ωστόσο δεν φαίνεται ικανή να τη δυσκολέψει.

Ο «δικέφαλος του Βορρά», λοιπόν, καλείται ν’ αντιμετωπίσει και πάλι τους Ολλανδούς, που τον απέκλεισαν την προηγούμενη χρονιά, με δύο νίκες στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. «Δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Ξέρουμε το στυλ του παιχνιδιού της και σίγουρα το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και αυτό νομίζω ότι είναι θετικό», υποστήριξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και πρόσθεσε ότι η ομάδα του είναι φέτος σε καλύτερο αγωνιστικό σημείο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των παικτών του «δικεφάλου του Βορρά». «Ο ΠΑΟΚ έχει τύχη και δεν πρέπει κανείς να θυμάται τι συνέβη πέρυσι γιατί φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα», είπε ο Γιαννάκης Οκκάς, για να προσθέσει ο Γιώργος Γεωργιάδης: «Την ξέρουμε αυτή την ομάδα. Το στυλ δεν πρέπει να έχει αλλάξει. Είναι καλό που το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα». Μετά… Χριστόν προφήτης, πάντως, βγήκε ο Κυριάκος Τοχούρογλου, ο οποίος είχε προβλέψει από το βράδυ της Πέμπτης τον αντίπαλο!

– Σοβαρότητα και σεβασμό στη Λίτεκς Λόβετς ζήτησε από τους παίκτες της ΑΕΚ ο Φερνάντο Σάντος. «Η πρώτη εντύπωση είναι σίγουρα θετική. Πρόκειται για έναν σοβαρό αντίπαλο, απέναντι στον οποίο πρέπει να δείξουμε σεβασμό και μετριοφροσύνη και στα δύο παιχνίδια για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης, αφού από εμάς εξαρτάται το πώς θα πάνε τα παιχνίδια», υποστήριξε ο Πορτογάλος τεχνικός, σχολιάζοντας τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στο κύπελλο UEFA. Βέβαια δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στη Βουλγαρία και πολύ πιθανόν να έχει χιόνι εκείνη την εποχή.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίστηκαν οι Βασίλης Τσάρτας και Διονύσης Χιώτης. Ο Ναουσαίος διεθνής μέσος ταύτισε τη Λίτεκς με την Οσιγιεκ και συνέστησε προσοχή: «Πιστέυω ότι θ’ αντιμετωπίσουμε κάτι ανάλογο με την Οσιγιεκ, δηλαδή μια ομάδα περισσότερο δυνατή παρά τεχνική. Ολα εξαρτώνται από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούμε εμείς και πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Σίγουρα θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια».

Από την πλευρά του, ο Χιώτης επισήμανε ότι μια καλή ΑΕΚ δεν μπορεί να φοβηθεί τους Βούλγαρους και συμπλήρωσε πως με την ανάλογη σοβαρότητα, μπορούν να φθάσουν ψηλά στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή