Ποδόσφαιρο: Σαν τελικό βλέπουν το ντέρμπι της Κυριακής οι «Δικέφαλοι»

Ποδόσφαιρο: Σαν τελικό βλέπουν το ντέρμπι της Κυριακής οι «Δικέφαλοι»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λέξη συσπείρωση είναι αυτή που κυριαρχεί τα τελευταία 24ωρα στην ΑΕΚ. Στην Ενωση ζουν και αναπνέουν για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς, σε περίπτωση νίκης, η ομάδα μπαίνει για τα καλά σε τροχιά τίτλου, έχοντας ξεπεράσει το σοκ από το κάκιστο ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πλέον ο «καταραμένος Αύγουστος» ανήκει στο παρελθόν και αυτό που έχει σημασία για τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο, δεν είναι άλλο από το τρίποντο την ερχόμενη Κυριακή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν διατεθεί για τον αγώνα πάνω από 15.000 εισιτήρια, ενώ άλλες τόσες είναι οι κάρτες διαρκείας. Οι αρχικές προβλέψεις των ανθρώπων της ΑΕΚ αναφέρουν ότι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή θα βρεθούν περίπου 50.000 φίλοι της ομάδας.

Στα αγωνιστικά, όλα θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή ή όχι του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα, αλλά και κάποια τεστ ετοιμότητας, και σήμερα θα δοκιμάσει να μπει σε κανονικό ρυθμό. Αν τα καταφέρει, τότε θα υπολογίζεται από τον Κωστένογλου, ο οποίος φαίνεται να καταλήγει και σε αυτό το παιχνίδι στο 3-5-2, χωρίς όμως ακόμα να έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα.

Από την άλλη, στον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι είναι κάτι παραπάνω από κομβικό, ύστερα και από την ισοπαλία με τον Αρη στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή. Ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε χθες με τον Αμπελ Φερέιρα θέλοντας να σβήσει τόσο τη φωτιά που έχει ανάψει η Σπόρτινγκ όσο και να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ενόψει της συνέχειας.

Οι Πορτογάλοι πιέζουν τον «Δικέφαλο» να αφήσει ελεύθερο τον Φερέιρα ώστε να αναλάβει τα ηνία, όμως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ήταν αρνητικός στις δύο προτάσεις των 2 και 4 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η ομάδα της Λισσαβώνας. Παράλληλα, ο Σαββίδης τόνισε στον Φερέιρα ότι τον στηρίζει απόλυτα, παρά την όχι καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας κυρίως στην αμυντική της λειτουργία, υπογραμμίζοντας μάλιστα στον Πορτογάλο τεχνικό ότι αν σκεφτόταν να τον διώξει, δεν θα έλεγε όχι στην πρόταση της Σπόρτινγκ. Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από όλους στην ομάδα να προσηλωθούν στα επερχόμενα ματς, με πρώτο το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κι όχι σε οτιδήποτε άλλο εξωαγωνιστικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή