Ποδόσφαιρο: Νέος κανονισμός για προστασία παικτών

Ποδόσφαιρο: Νέος κανονισμός για προστασία παικτών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κανονισμός για την προστασία των παικτών αναμένεται να ενταχθεί σύντομα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Εάν ένας ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χτυπήσει στο κεφάλι και υποστεί διάσειση, ο προπονητής της ομάδας θα έχει τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσει για δέκα λεπτά.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι γιατροί θα εξετάζουν ενδελεχώς την κατάσταση του παίκτη, κρίνοντας αν μπορεί να αγωνιστεί ξανά με ασφάλεια. Εως και σήμερα, οι ποδοσφαιριστές εξετάζονται για τρία μόλις λεπτά από τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να παραμένουν στον αγωνιστικό χώρο με τεράστιους κινδύνους για τη σωματική τους υγεία.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο για τους κανονισμούς (ΙFAB) αναζητεί τρόπους προκειμένου να αλλάξει τον συγκεκριμένο κανονισμό και να δώσει περισσότερο πολύτιμο έξτρα χρόνο στους αθλητές, που μπορεί να τους σώσει ακόμη και τη ζωή, με τη δυνατότητα προσωρινής αλλαγής. Με αυτόν τον τρόπο, το ιατρικό team θα μπορεί να κάνει πιο ολοκληρωμένη εξέταση προτού επιτρέψει στον αθλητή να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. 

Τον Δεκέμβριο, το ΔΠΣ θα συνεδριάσει εκ νέου για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του νέου αυτού σχεδίου. Τότε αναμένεται να υποβληθεί επίσημη πρόταση για την αλλαγή του συγκεκριμένου κανονισμού και στην επόμενη γενική συνέλευση της Σκωτίας, τον Μάρτιο, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εγκριθεί. Σύμφωνα με το Athletic, η αλλαγή στον κανονισμό έχει ήδη καθυστερήσει και καθίσταται αναγκαία η άμεση εφαρμογή του. Αγνωστο παραμένει όμως τι θα συμβαίνει όταν ο προσωρινός αντικαταστάτης τραυματιστεί.

Ο αθλητικός επιστήμονας Ρος Τάκερ τόνισε στο Athletic, για ποιον λόγο δέκα λεπτά είναι ιδανικά για έναν αθλητή που έχει μόλις τραυματιστεί στο κεφάλι: «Πέντε λεπτά είναι πολύ λίγα. Δεν μπορείς να αξιολογήσεις την κατάσταση του παίκτη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δεκαπέντε λεπτά είναι πολλά. Θα υπήρχε πρόβλημα με τις αλλαγές, τις τακτικές και τους υπόλοιπους παίκτες. Δέκα, είναι ιδανικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή