Σέντρα για… μία αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ 2

Σέντρα για… μία αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ 2

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη του πρωταθλήματος μόνο για την πρώτη αγωνιστική αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, όπου έγινε ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του να αναβληθεί εκ νέου η έναρξη μέχρι να επέλθει συμφωνία με την ΕΡΤ στο θέμα των τηλεοπτικών ψήφισαν οι ΠΑΕ Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, Κισσαμικός και Κασσιόπη. Υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος ψήφισαν οι ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Χανιά και Εργοτέλης. Απουσίασε ο Πλατανιάς.

Ωστόσο το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από την ψήφο του προέδρου της ένωσης, Λ. Λεουτσάκου, και του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Λ. Θωμαΐδη, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της έναρξης. Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την «έκρηξη» του προέδρου της Α.Ε. Καραϊσκάκης, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε βαρύτατους χαρακτηρισμούς με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ υποστηρίζοντας ότι εκείνος έκρινε το αποτέλεσμα χωρίς να έχει ομάδα, ενώ οι ομάδες βάζουν τα λεφτά. Οι διάλογοι μεταξύ του Οδ. Δράκου και του εκπροσώπου της ΕΠΟ Λ. Θωμαΐδη ήταν έντονοι. Ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, αλλά η φωτιά έσβησε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, λίγο πριν υπάρξει συμπλοκή. Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2 αποφάσισε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως έχει οριστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, και να σταλεί επιστολή – απάντηση προς την ΕΡΤ, μέσω της οποίας προτείνεται για τις ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Λεβαδειακός και  ΠΑΣ Γιάννινα μείωση σε ποσοστό 12% από το ποσό που αναφέρεται στο από 10/08/2018 προσύμφωνο, και για τις υπόλοιπες εννέα ΠΑΕ ποσοστό μείωσης 20% από το αναφερόμενο ποσό στο από 10/08/2018 προσύμφωνο. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει οριστική συμφωνία έως την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019, το πρωτάθλημα θα ανασταλεί επ’ αόριστον. Η ΕΡΤ έχει ζητήσει μείωση 60% για όλες τις ομάδες.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το θέμα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον «ειδικό εμπειρογνώμονα» της FIFA Πετρ Φούσεκ. Παρόντες από την πλευρά της Σούπερ Λίγκ 2 θα είναι ο πρόεδρός της ένωσης, Λ. Λεουτσάκος, και οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Κ. Κολοκυθάς, της ΠΑΕ Χανιά, Α. Λυχναράς, και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ. Χριστοβασίλης, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε: «Ψηφίσαμε υπέρ του να ξεκινήσουμε. Σε κάθε συμβούλιο αυτή είναι η διαδικασία. Υπήρχε αυτή η άποψη, έχει κουράσει, τραβάει από το καλοκαίρι αυτή η κατάσταση. Αλλοι πίστευαν ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει, όμως είπαμε για το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, απλά είπαμε να δείξουμε καλή διάθεση απέναντι στην ΕΡΤ. Εγινε μια επιτροπή και κάναμε μια αντιπρόταση, η οποία προβλέπει το 12% για τις ομάδες που πέσανε από τη Σούπερ Λιγκ και 20% μείωση για τις υπόλοιπες. Αν επιμείνει η ΕΡΤ, τότε θα σταματήσουμε. Την Τρίτη, αν δεν έχουμε συμφωνία, πάμε σε διακοπή επ’ αόριστον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή