Μπάσκετ: Βραβεύσεις και αποκαλύψεις

Μπάσκετ: Βραβεύσεις και αποκαλύψεις

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «τζάμπολ» για τους στόχους τους στο νέο πρωτάθλημα της A1 κατηγορίας που αρχίζει αύριο, έκαναν οι 14 προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων της Basket League στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ, μιλώντας για τις προσδοκίες τους να προσφέρουν καλό θέαμα στους φίλους του αθλήματος. Το βραβείο του καλύτερου προπονητή της περυσινής περιόδου παρέλαβε ο Μάκης Γιατράς για την πορεία του Προμηθέα μέχρι τους τελικούς των πλέι οφ και το αφιέρωσε σε όσους τον εμπιστεύθηκαν και τον αγάπησαν, ενώ ο Νικ Καλάθης ψηφίσθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος και κέρδισε τη διάκριση του δημοφιλέστερου παίκτη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δήλωσε ότι το καλοκαίρι του 2020 θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά και στοχεύει στην πρώτη και τελευταία συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ νωρίτερα στη media day των «πρασίνων» υπεραμύνθηκε του τεχνικού της Εθνικής, Θανάση Σκουρτόπουλου, για την πορεία της ελληνικής ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο και υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Στην παρουσίαση των 14 ομάδων ξεχώρισε η δήλωση του προπονητή του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος εκτίμησε ότι το ελληνικό μπάσκετ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα παραγωγικότητας παικτών στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, αν το πρωτάθλημα δεν γίνει ξανά σύγχρονο σχολείο.

«Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα τα επόμενα 5-10 χρόνια. Οι ξένοι παίκτες βοήθησαν το πρωτάθλημα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δεν υπάρχει πλέον ισορροπία με το ελληνικό στοιχείο που μπήκε σε φάση εσωστρέφειας και καταστράφηκε. Το μπάσκετ διαθέτει υψηλού βαθμού προπονητές, αλλά έχει κενό παραγωγής», τόνισε.

Ο Ζώης Καράμπελας και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης μοιράστηκαν τη θέση του πιο βελτιωμένου παίκτη, ενώ ο Χάουαρντ Ρος της ΑΕΚ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού παίκτη.

Η ΑΕΚ τιμήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στο Ρίο και ο νέος τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ ο συνάδελφός του στον Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, οριοθέτησε τον στόχο της πατρινής ομάδας που είναι η συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα. Στην παραλαβή του βραβείου του πρωταθλητή για τον Παναθηναϊκό, ο Μάνος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι «ήρθε η στιγμή για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν μπάσκετ σε υγιές περιβάλλον».

• «Κακά τα ψέματα, και αυτός που αγοράζει FIAT, Mercedes θέλει κατά βάθος. Ο χρόνος είναι σχετικός για το πότε θα είναι 100% έτοιμοι. Αθλητικά είμαστε πολύ δυνατή ομάδα. Η ομάδα χτίστηκε γύρω από τον Νικ να έχει σουτ και να είναι γρήγορη. Ο Φριντέτ πρέπει να μάθει κάποια πράγματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το είδαμε και με την Εθνική των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε νωρίτερα ο Πεδουλάκης στο περιθώριο της media day του Παναθηναϊκού, ενώ εμμέσως ζήτησε πίστωση χρόνου, λόγω των απόντων παικτών στην προετοιμασία.

• Η FIBA θα ανακοινώσει στις 15 Νοεμβρίου τις τέσσερις πόλεις όπου θα διεξαχθούν τα ισάριθμα προολυμπιακά τουρνουά και το κόστος σε περίπτωση ανάθεσης θα φτάσει τα 2.100.000 ευρώ. Η ΕΟΚ έχει εκφράσει, αρχικά, διάθεση να καταθέσει αίτημα ανάληψης ενός εκ των τουρνουά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή