Στο… ακουστικό τους για τη Μάντσεστερ

Στο… ακουστικό τους για τη Μάντσεστερ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λίστα… αναμονής περιμένουν οι εταιρείες που φιλοδοξούν να διαφημιστούν στη φανέλα της δημοφιλέστερης ομάδας του πλανήτη, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2000 η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Vodafone, πέτυχε να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς συμφωνίας με τους θρυλικούς «μπέμπηδες», η οποία θα… πλημμυρίσει τα ταμεία της αγγλικής ομάδας με 30 εκατομμύρια στερλίνες, δηλαδή περίπου 16.800.000.000 δρχ!

Αυτή και αν είναι… χορηγία, όταν για παράδειγμα η διαφήμιση στη φανέλα μίας καλής ελληνικής ομάδας κοστίζει από 300 έως 500 εκατομμύρια δρχ. Βρισκόμαστε δηλαδή έτη φωτός μακριά από την πατρίδα του ποδοσφαίρου…

Σύμφωνα με έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η χορηγία της Vodafone στη Γιουνάιτεντ είναι η πλέον αναγνωρίσιμη από τους οπαδούς όλων των ομάδων που συμμετέχουν στο αγγλικό πρωτάθλημα. Εγραψε σχετικώς η βρετανική εφημερίδα, Daily Express: «Οι ειδικοί του Λονδίνου δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι η επένδυση της Vodafone θα απέφερε πολύ σύντομα ανταποδοτικά οφέλη».

Για τη Mirror, είναι… λίγα τα λεφτά που θα εισπράξουν οι «μπέμπηδες»: «Για μία ποδοσφαιρική ομάδα της κλάσης της Μάντσεστερ, τα 30 εκ. στερλίνες είναι μικρό ποσό σε σχέση με τη δημοσιότητα που θα λάβει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμια κλίμακα».

Από την πλευρά του, ο Χιώτης επισήμανε ότι μια καλή ΑΕΚ δεν μπορεί να φοβηθεί τους Βούλγαρους και συμπλήρωσε πως με την ανάλογη σοβαρότητα, μπορούν να φθάσουν ψηλά στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή