Νέο «όχι» από την ΕΡΤ στην αντιπρόταση της Σούπερ Λιγκ 2

Νέο «όχι» από την ΕΡΤ στην αντιπρόταση της Σούπερ Λιγκ 2

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική ήταν απάντηση της ΕΡΤ στην προχθεσινή αντιπρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 να μειωθούν κατά 12%, βάσει των συμφωνιών με την προηγούμενη κυβέρνηση, τα συμβόλαια των Λεβαδειακού, Απόλλωνα Σμ., και ΠΑΣ Γιάννινα και κατά 20% των υπόλοιπων εννέα ομάδων της κατηγορίας.

Η ΕΡΤ στην επιστολή που έστειλε αναφέρει: «Αφού μας ενημερώνετε για την έναρξη του πρωταθλήματός σας την προσεχή Κυριακή, καλείτε την ΕΡΤ να μεταδώσει αγώνες της επιλογής της. Οπως γνωρίζετε, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς, όπως σας έχει διαμηνυθεί με το από 12 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικό μήνυμα, δεν αναγνωρίζουμε καμία νομική υποχρέωση μετάδοσης των αγώνων της Super League 2 και δεν έχει συναφθεί ανάμεσα στην ΕΡΤ Α.Ε. και στη Super League 2 καμία σχετική σύμβαση.

Ως προς την οικονομική αντιπρότασή σας προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση για την απόκτηση από την ΕΡΤ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της Super League 2, με λύπη διαπιστώνουμε ότι είναι μη ρεαλιστική για να επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία.

Εξυπακούεται ότι εφόσον η διοργανώτρια αρχή σας αποφασίσει ότι μπορεί να συζητήσει στη βάση της πρότασης της ΕΡΤ, παραμένουμε στη διάθεσή σας».

Χθες, για το θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ΕΠΟ και αντιπροσώπων της Σούπερ Λιγκ 2. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένος  δεσμεύθηκε πως θα ζητήσει να γίνει συνάντηση τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη όπου θα παρευρεθούν εκτός της αντιπροσωπείας της Σούπερ Λιγκ 2 και οι πρόεδροι της Σούπερ Λιγκ 1 και του ΠΣΑΠ, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στην υπόθεση των τηλεοπτικών. «Αν το θέμα δεν διευθετηθεί έως την 1η Οκτωβρίου, θα ζητήσουμε οριστική λύση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ», δήλωσε ο πρόεδρος των δύο μικρότερων λιγκών, Λ. Λεουτσάκος.

• Οπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Δεοντολογίας επέβαλε στον Απόλλων Πόντου ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο λόγω πλαστής ενημερότητας, κατόπιν καταγγελίας των Τρικάλων. Η ποινή εφέσιμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή