Στον τελικό του παγκοσμίου «πέταξαν» Στεφανίδη – Κυριακοπούλου

Στον τελικό του παγκοσμίου «πέταξαν» Στεφανίδη – Κυριακοπούλου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή εκπροσώπηση θα έχει ο ελληνικός στίβος στο επί κοντώ, στον τελικό του αγωνίσματος, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ντόχα. Οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου πήραν την πρόκριση και έδειξαν ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν στην διεκδίκηση των μεταλλίων τις κορυφαίες επικοντίστριες του πλανήτη.

Οι πρωταθλήτριες πέρασαν εύκολα τα 4,60 που ήταν το όριο. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν στο πρώτο γκρουπ και ξεκίνησε τις προσπάθειες της με άκυρο άλμα στα 4,50μ. Στη συνέχεια, πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια, άφησε τα 4,55 και πήγε απευθείας στα 4,60μ. τα οποία ήταν και το όριο για το «εισιτήριο». Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη τα υπερέβη με την πρώτη. Η Κατερίνα Στεφανίδη, «χρυσή» ολυμπιονίκης και κάτοχος του τίτλο στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρουπ και έδειξε ότι έχει στόχο τα μεγάλα ύψη. Ξεκίνησε την προσπάθεια στα 4,60μ. με επιτυχημένο το πρώτο άλμα, και δε χρειάστηκε να… κουραστεί για την πρόκριση. Τα 4,60 τα υπερέβησαν 17 αθλήτριες, κάτι που δείχνει ότι θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον κυριακάτικο τελικό.

Η Σταματία Σκαρβέλη, στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας της, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της σφυροβολίας. Είχε καλύτερη βολή στα 69,65μ. και πλασαρίστηκε στη 17η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή