Ποδόσφαιρο: Ντέρμπι που θα διαμορφώσει νέες ισορροπίες

Ποδόσφαιρο: Ντέρμπι που θα διαμορφώσει νέες ισορροπίες

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα ακόμη ντέρμπι κορυφής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η Σούπερ Λιγκ 1, με τα φώτα να πέφτουν ξανά στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά για την… αετομαχία ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που θα διαμορφώσει όπως και να ’χει μια νέα κατάσταση στα πιο ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Αναμφίβολα, αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, μιας και ο Ολυμπιακός, ο δεύτερος συγκάτοικος στην κορυφή, έχει θεωρητικά εύκολο έργο υποδεχόμενος τη Λαμία.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ έχει ακόμα μια πινελιά ίντριγκας, λόγω της θυελλώδους αντιπαράθεσης των δύο «Δικεφάλων» για το πρωτάθλημα του 2018. Αν και έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από εκείνο το επεισοδιακό παιχνίδι στην Τούμπα, τα απόνερά του εξακολουθούν να δημιουργούν συνθήκες πρόσθετης πίεσης. Αυτός είναι, άλλωστε, ένας από τους βασικούς λόγους που στο ΟΑΚΑ αναμένονται αύριο το βράδυ περισσότεροι από 50.000 οπαδοί της ΑΕΚ. Η εικόνα από την προπώληση των εισιτηρίων δείχνει ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και λογικά θα έχουμε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου από τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα.

Η εντυπωσιακή αντεπίθεση της ΑΕΚ την έφερε σε απόσταση βολής από την κορυφή και το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι θα δείξει εάν μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα. Ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται από την κακή αμυντική λειτουργία του (έχει δεχθεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια του σε Ελλάδα και Ευρώπη), δεν παύει όμως να είναι μια ομάδα που τρέχει ένα εντυπωσιακό σερί 39 αήττητων αγώνων στο πρωτάθλημα. Είναι άλλωστε πρωταθλητής και πρωτοπόρος στην εφετινή Σούπερ Λιγκ 1, ξέροντας καλά ότι μια νίκη του αύριο στο ΟΑΚΑ θα του δώσει τεράστιο πλεονέκτημα.

Παρά το περυσινό πάθημά του στο Κύπελλο και την κακή εμφάνισή του στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός προβάλλει ως ακλόνητο φαβορί απόψε κόντρα στη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι ας κάνει ο Μαρτίνς αρκετές αλλαγές ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο κι αν μοιάζει περίεργο, σημαντικό για την κορυφή είναι και το παιχνίδι Ξάνθη – Βόλος, δύο ομάδων που έχουν από τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές και είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους.

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο πίσω και ο αγώνας του με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη είναι για την ουρά της βαθμολογίας και όχι για τις ψηλότερες θέσεις, αλλά θεωρείται κρίσιμος. Το ίδιο ισχύει και για το ματς Ατρόμητος – Παναιτωλικός, ενώ οι αναμετρήσεις Αρης – Λάρισα και ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης θα δείξουν εάν οι γηπεδούχοι έχουν το… γκάζι για να πάνε ακόμα πιο ψηλά, κόντρα σε ομάδες που προέρχονται και οι δύο από σημαντική (την πρώτη τους) νίκη.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (5η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Αρης – Λάρισα (Novasports 1), 19.00 Ατρόμητος -Παναιτωλικός (ΕΡΤ), 19.30 Ολυμπιακός – Λαμία ((Novasports 2), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 1), 17.00 Ξάνθη -Βόλος (ΕΡΤ), 17.15 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (Novasports 2), 19.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Novasports 1). Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγώνες): Ολυμπιακός 10, ΠΑΟΚ 10, Ξάνθη 9, ΑΕΚ 9, Βόλος 9, ΟΦΗ 7, Αρης 5, Λάρισα 4, Αστέρας Τρ. 3, Λαμία 3, Ατρόμητος 2, Παναθηναϊκός 2, Παναιτωλικός 0, Πανιώνιος -2 (ξεκίνησε με -6 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή