Τσάμπιονς Λιγκ: Ματς-κλειδί για Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Τσάμπιονς Λιγκ: Ματς-κλειδί για Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο κομβικό του παιχνίδι δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου τον Ερυθρό Αστέρα (22:00) και σε περίπτωση που φύγουν με τους βαθμούς της νίκης έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση τουλάχιστον της τρίτης θέσης, που θα τους κρατήσει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Παράλληλα, όμως, και ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, θα μπορούν υπό προϋποθέσεις να κοιτούν και ακόμα πιο ψηλά.

Από την άλλη, το αποψινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερο, καθώς οι σχέσεις των δύο συλλόγων σε επίπεδο οπαδών είναι άριστες και μάλιστα χθες οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα έκλεισαν τους δρόμους για να υποδεχτούν τα πούλμαν με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού.

Πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε πως, παρά την καλή σχέση των οπαδών, η ομάδα του πήγε στο Βελιγράδι μόνο για τη νίκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό «τελικός» για τον αγώνα και πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη σε όλο του το ρόστερ. Τέλος, είπε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να πάει σε παιχνίδι κατοχής της μπάλας.

Στα αγωνιστικά, ο Πέδρο Μαρτίνς δύσκολα θα παρεκκλίνει από το ευρωπαϊκό πλάνο του. Η ενδεκάδα, αν δεν υπάρξει κάτι το απρόοπτο, θα είναι αυτή που είδαμε και στον αγώνα με την Τότεναμ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Σα θα υπερασπιστεί την εστία των «ερυθρολεύκων» και ο Ομάρ θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στο αριστερό άκρο ο Τσιμίκας. Στο κέντρο της άμυνας θα επανέλθει ο Μεριά και δίπλα του θα είναι ο Σεμέδο. Στα χαφ, ίσως ο Καμαρά να έχει στείλει και αυτός το δικό του μήνυμα στον Πορτογάλο τεχνικό, αλλά δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο Μπουχαλάκη – Γκιγιέρμε. Στα άκρα της επίθεσης, Μασούρας και Ποντένσε έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ η ενδεκάδα κλείνει με τους Βαλμπουενά και Γκερέρο, παρά το γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί είχε πολύ καλή παρουσία στον αγώνα του Σαββάτου με τη Λαμία.

Από κει και πέρα, στο άλλο ζευγάρι του ομίλου, η Τότεναμ υποδέχεται την Μπάγερν. Οι Λονδρέζοι είναι αυτοί που ουσιαστικά παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ακόμα και η ισοπαλία είναι για αυτούς αρνητικό αποτέλεσμα. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Τότεναμ νίκησε με 2-1 τη Σαουθάμπτον, ενώ και οι Βαυαροί επικράτησαν δύσκολα εκτός έδρας με 3-2 της Πάντερμπορν. Οσον αφορά τον αποψινό αντίπαλο του Ολυμπιακού, Ερυθρό Αστέρα, επικράτησε με 3-1 της Μάτσβα στο «Μαρακανά». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή