Στα «χαρακώματα» οι Δικέφαλοι για τα… παράπονα

Στα «χαρακώματα» οι Δικέφαλοι για τα… παράπονα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κι αν το ντέρμπι «δικεφάλων» ήταν ένα χορταστικό παιχνίδι (2-2), σε ένα ΟΑΚΑ όπου έγινε φετινό ρεκόρ (32.576) εισιτηρίων; Ολα αυτά και ξεχάστηκαν γρήγορα και την επόμενη ημέρα βγήκε στον αφρό η παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις εκατέρωθεν κραυγές για τη διαιτησία και εμπρηστικές ανακοινώσεις που απογοητεύουν τους υγιείς φιλάθλους, σε μια εποχή που δείχνουν πρόθυμοι να επιστρέψουν στα γήπεδα: στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 διατέθηκαν 74.486 εισιτήρια σε επτά παιχνίδια (10.641 μέσος όρος), αριθμός που παραπέμπει σε πολύ μακρινές εποχές και είναι ένα σημάδι ελπίδας.

Η «κοκορομαχία» των δύο «δικεφάλων» εντάθηκε μετά τη γνωστοποίηση του φύλλου αγώνα, όπου ο Ελβετός διαιτητής Κλόσνερ ανέφερε ότι οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Παπαδόπουλος τον περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια για να διαμαρτυρηθούν, και όταν αυτός και οι άλλοι διαιτητές μπήκαν στ’ αποδυτήρια, οι παράγοντες της ΑΕΚ τους ακολούθησαν και συνέχισαν τις έντονες διαμαρτυρίες, χωρίς κάποιος από τους παριστάμενους αστυνομικούς να κάνει κάτι για να τους προστατεύσει. Η συνέχεια δόθηκε μέσω ανακοινώσεων, με πρώτη αυτήν του ΠΑΟΚ, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η καταγραφή τριτοκοσμικών γεγονότων κατά την ανάπαυλα, με αποκορύφωμα την εισβολή των κ. Μελισσανίδη και Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια των διαιτητών, αποκαλύπτει και την προνομιακή ασυλία που απολαμβάνουν συγκεκριμένοι παράγοντες κατά την επιχείρηση άσκησης πίεσης στους διαιτητές.

Η αναφορά στη στάση των αστυνομικών, μάλιστα, που όχι μόνο δεν προστάτευσαν τον διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά συμπεριφέρθηκαν ως συνοδοί των εισβολέων, καθιστούν σαφές πως το θέμα ξεφεύγει από τα στενά ποδοσφαιρικά όρια. Πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο ανομίας και ωμής παρέμβασης και οι Αρχές οφείλουν να προβούν σε παραδειγματικές τιμωρίες». Η απάντηση της ΑΕΚ ήλθε σε πιο υψηλούς τόνους: «Ερχεται η στιγμή που ακόμα και το θράσος ξεπερνάει τα ανεκτά όρια! Το ακούσαμε και αυτό! Οτι η κόσμια διαμαρτυρία σε ένα διαιτητή και η διατύπωση παραπόνων παραπέμπει σε τριτοκοσμικά γεγονότα και πρωτοφανές σκάνδαλο ανομίας! Μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού στην ΑΕΚ δεν νομιμοποιούνται να κάνουν εκείνοι που γελοιοποίησαν παγκοσμίως το ελληνικό ποδόσφαιρο και το δυσφήμησαν με τον χειρότερο τρόπο στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή