Σταθερή αξία η Στεφανίδη και στο Κατάρ

Σταθερή αξία η Στεφανίδη και στο Κατάρ

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα… πετραδάκι στο χτίσιμο του θρύλου της έβαλε στην Ντόχα η Κατερίνα Στεφανίδη. Η «Αικατερίνη των αιθέρων» κατέκτησε στο Κατάρ το χάλκινο ανεβάζοντας τη συγκομιδή της Ελλάδας στα Παγκόσμια στα 22 μετάλλια. Χθες, εντυπωσιακός ήταν ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος προκρίθηκε στον ημιτελικό των 110 μ. εμπ. (2/10). Σήμερα, θα αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς οι Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης στον προκριματικό της σφυροβολίας (18.00).

Ο Κώστας Δουβαλίδης προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Με 13.43 ήρθε τρίτος στη σειρά του και βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του (13.46). Ο πρωταθλητής μας πήρε το «εισιτήριο» με τη 10η επίδοση, και για να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους του τελικού θα χρειαστεί αύριο να κατέβει κάτω από τα 13.40. Χθες, πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα και η απονομή των μεταλλίων στο επί κοντώ των γυναικών. Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν και αυτή τη φορά στο βάθρο (4,85 μ.). Η πρωταθλήτριά μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ύστερα από έναν δύσκολο αγώνα όπου η πρωτιά κρίθηκε στα 4,95. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η προσπάθεια της Κατερίνας σε αυτό το ύψος ήταν πολύ καλή και, όπως φάνηκε, βρίσκεται πολύ κοντά για να ανεβάσει ψηλότερα το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος. «Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο ύστερα από έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, πετυχαίνοντας φετινό ρεκόρ. Η προσπάθειά μου στα 4,95 ήταν πολύ καλή. Η Σιντόροβα (4,95 μ.) και η Μόρις (4,90 μ.) κατάφεραν να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα», υπογράμμισε η 29χρονη «χρυσή» ολυμπιονίκης. Η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία επανήλθε ύστερα από τραυματισμό, είχε τρεις άκυρες στα 4,70. Στα 200 μ. γυναικών, η Ραφαέλα Σπανουδάκη διήνυσε την απόσταση σε 23.48 και κατετάγη 34η στις 43. Η Ειρήνη Βασιλείου με 52.31 έμεινε στην 35η θέση των 400 μ. Στα 20 χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήρθε 22η. Η Αγγελική Μακρή, ύστερα από εκπληκτική προσπάθεια, με 4.54.09 βρέθηκε στη 14η θέση στα 50 χλμ. βάδην. Στον μαραθώνιο, η Γκλόρια Πριβιλέτζιο τερμάτισε στην 29η θέση (2.58.43). Οι Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής έμειναν εκτός τελικού στο επί κοντώ.

Σήμερα, τη σκυτάλη στις ελληνικές συμμετοχές θα πάρουν οι Κρήτες. Ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα αγωνιστούν στους προκριματικούς της σφυροβολίας. Ο Αναστασάκης έχει φετινό ρεκόρ 76.63 μ. (ατομικό 77,72 μ.) και ο Φραντζεσκάκης 76,67μ., το οποίο αποτελεί και την καλύτερη επίδοσή του. Το όριο για τον τελικό είναι 76,50 μ. Η σημερινή ημέρα θα κλείσει (22.40) με τον τελικό των 200 μ. στους άνδρες.

«Αγωνίστηκα σε απάνθρωπες συνθήκες για Παγκόσμιο»

Με τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία να αποτελούν τους μεγαλύτερους αντιπάλους των αθλητών, το Κατάρ δίνει… εξετάσεις ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά οι καιρικές συνθήκες… αρνούνται να συμμαχήσουν με τους διοργανωτές στον στίβο.

Και μπορεί μέσα στο στάδιο «Χαλίφα» η τεχνολογία να έχει κατεβάσει τον υδράργυρο, όμως στα αγωνίσματα που διεξάγονται σε εξωτερικό χώρο οι αθλητές δοκιμάστηκαν σε συνθήκες ακατάλληλες. «Ηταν ένας αγώνας που δεν θα τον ξεχάσω όσο ζω. Οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες για τη διεξαγωγή ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ο,τι χειρότερο έχω ζήσει. Η υγρασία έφτανε το 97,3% και η θερμοκρασία τους 31 βαθμούς. Ολα αυτά έκαναν τον αγώνα μας μία… κόλαση που από την αρχή είχαμε ως μοναδικό στόχο τον τερματισμό. Δεν υπήρχαν ντουζιέρες και χρησιμοποιούσαμε συνεχώς καπέλα με πάγο. Εδωσα κάτι παραπάνω από το 100% των δυνάμεών μου», δήλωσε στην «Κ» ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο οποίος πλασαρίστηκε στη 17η θέση στα 50 χλμ. βάδην (4.22.39).  

Κι ενώ ο καύσωνας τείνει να… μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ο αθλητισμός πήρε τη σκυτάλη καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα θα περάσει στην ιστορία και από μία εικόνα αθλητικής αλληλεγγύης. Στον προκριματικό των 5.000 μ., ο Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό από τη Γουινέα όταν είδε τον συναθλητή του Τζόναθαν Μπάσμπι από την Αρούμπα να καταρρέει, τον αγκάλιασε και τερμάτισαν μαζί, τελευταίοι μεν αλλά νικητές στις καρδιές των εκατομμυρίων θεατών που παρακολούθησαν τη συγκλονιστική σκηνή. 

Στα 100 μ., η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις (Τζαμάικα) με 10.71 κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο της στα 100 μ. Η Αλιξον Φίλιξ δεν θα ξεχάσει ποτέ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η 34χρονη Αμερικανίδα σπρίντερ, ως μέλος της αμερικανικής ομάδας των ΗΠΑ στα 4Χ400 (μεικτή σκυταλοδρομία) κατέκτησε το 12 χρυσό μετάλλιό της και έχει ένα χρυσό μετάλλιο περισσότερο από τον Γιουσέιν Μπολτ που έχει μείνει στα 11.  Ο Κρίστιαν Τέιλορ με 17,92 μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο τριπλούν και διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Είναι το τρίτο συνεχόμενο χρυσό παγκόσμιο για τον Αμερικανό και το 4ο συνολικά. Στα 100 μ., ο Κρίστιαν Κόλμαν έγινε ο 6ος ταχύτερος σπρίντερ όλων των εποχών (9.76). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή