Στο 50% έπεσε η ΕΡΤ, αποφασίζει η Σούπερ Λιγκ 2

Στο 50% έπεσε η ΕΡΤ, αποφασίζει η Σούπερ Λιγκ 2

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποιμε την πραγματικότητα θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2, ο οποίοι καλούνται να αποφασίσουν τη συνέχιση του πρωταθλήματος με τα νέα οικονομικά δεδομένα, όσον αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος στην ΕΡΤ, ή –όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει– την αναστολή του. Η προχθεσινή συνάντηση με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ υποχώρησε και, αντί μείωσης 60% σε σχέση με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση, πρότεινε μείωση 50%, που σημαίνει ότι οι Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρουν από περίπου 700.000 ευρώ, αντί 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι από 400.000 ευρώ, αντί 800.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 ήταν να γίνει μείωση 12% σε Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να «πέσουν» στο 1,2 εκατ. ευρώ, και 20% στις υπόλοιπες εννέα ομάδες, ώστε να εισπράξουν από 650.000 ευρώ. Ομως, η πρόταση αυτή κρίθηκε από την ΕΡΤ «μη ρεαλιστική», ενώ κατά τη συνάντηση φέρεται να ειπώθηκε ότι αυτή είναι η τελική προσφορά, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο προϊόν και η δημόσια τηλεόραση θέλει να επενδύσει, όσον αφορά το πρόγραμμα, σε σειρές μυθοπλασίας και ταινίες. Τα περιθώρια επιλογών των ΠΑΕ είναι ελάχιστα, επειδή δεν υφίσταται ενδιαφέρον για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από άλλον τηλεοπτικό πάροχο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή