Σούπερ Λιγκ 1: Απουσιάζει το ντέρμπι, όχι το ενδιαφέρον

Σούπερ Λιγκ 1: Απουσιάζει το ντέρμπι, όχι το ενδιαφέρον

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασικό ντέρμπι δεν έχει η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 όπως οι δύο προηγούμενες, έχει όμως επικίνδυνες εξόδους για τις ομάδες της πρώτη πεντάδας, πλην του ΟΦΗ που υποδέχεται τον ουραγό Πανιώνιο και θεωρητικά έχει εύκολη αποστολή. Είναι ένα ποδοσφαιρικό τριήμερο με μεγάλο ενδιαφέρον στην κορυφή και στην ουρά της βαθμολογίας, αλλά δεν θα «απειλήσει» το ρεκόρ εισιτηρίων της περασμένης αγωνιστικής, μιας και όλοι οι «μεγάλοι» παίζουν εκτός έδρας, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ο οποίος φιλοξενείται προσωρινά στη Ριζούπολη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε ρεκόρ εισιτηρίων της τελευταίας εξαετίας στο πρωτάθλημα σε απόλυτο αριθμό, στην ουσία όμως πρόκειται για ρεκόρ των τελευταίων 9 χρόνων κατά μέσον όρο, μιας και το πρωτάθλημα φέτος είναι 14 ομάδων και επτά παιχνιδιών ανά αγωνιστική αντί για 16 και 8 αντίστοιχα.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχει την πιο δύσκολη αποστολή, με αντίπαλο τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μετά δύο επιτυχημένα αποτελέσματα (4-0 επί του Παναθηναϊκού και 2-2 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ), οι γηπεδούχοι γνώρισαν εκεί ήττα-σοκ από τη Λάρισα με 3-2 την περασμένη αγωνιστική, παρότι προηγήθηκαν 2-0 και είχαν τρία δοκάρια. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο, αλλά κουβαλούν την κούραση και κυρίως την αναστάτωση που τους έφερε ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ηττήθηκαν με 3-1 αν και προηγήθηκαν.

Ο Μαρτίνς είχε κάνει πολλές αλλαγές στο Βελιγράδι για να έχει «φρέσκια» ενδεκάδα στο αυριανό παιχνίδι και δεν απομένει παρά να φανεί αν θα κερδίσει κάτι από αυτή τη «θυσία» ή αν θα μπλέξει η ομάδα του στη δίνη μιας μίνι αγωνιστικής κρίσης.

Επειτα από δύο συνεχόμενα 2-2 με Αρη και ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ψάχνει αύριο στην Τρίπολη μια νίκη που θα τον κρατήσει ψηλά. Ο Αστέρας παραμένει χαμηλά βαθμολογικά, είναι όμως πάντα επικίνδυνος στην έδρα του και έχει βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Επικίνδυνη αποστολή έχει και η Ξάνθη απέναντι στον αναγεννημένο Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη (γίνονται έργα στο ΟΑΚΑ για τη βελτίωση του χλοοτάπητα), όπως και η ΑΕΚ, που δοκιμάζεται απόψε στη Λάρισα, σε ένα παιχνίδι με ήδη ανεβασμένους τόνους. Ο ΟΦΗ είναι φαβορί στο Ηράκλειο απέναντι στον Πανιώνιο, ενώ ο Βόλος έχει πιο υψηλό εμπόδιο με αντίπαλο τον «στριμωγμένο» βαθμολογικά Ατρόμητο. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει αγώνας και τη Δευτέρα, με τη Λαμία να υποδέχεται τον (χωρίς βαθμό ακόμη) Παναιτωλικό, σε ένα ντέρμπι στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (6η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 (Ριζούπολη) Παναθηναϊκός – Ξάνθη (Novasports 1), 19.30 Λάρισα – ΑΕΚ (Novasports 2). ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Βόλος – Ατρόμητος (Novasports 1), 17.15 ΟΦΗ – Πανιώνιος (Novasports 2), 17.15 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (Novasports 3), 19.30 Αρης – Ολυμπιακός (Novasports 1). ΔΕΥΤΕΡΑ: 20.00 Λαμία – Παναιτωλικός (ΕΡΤ). Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες): Ολυμπιακός 13, Ξάνθη 12, ΠΑΟΚ 11, ΟΦΗ 10, ΑΕΚ 10, Βόλος 9, Λάρισα 7, Α 5, Ατρόμητος 5, Παναθηναϊκός 5, Αστέρας Τρ. 3, Λαμία 3, Παναιτωλικός 0, Πανιώνιος -2 (σημ.: Ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή