«Σκληρή γραμμή» ξανά στον Παναθηναϊκό

«Σκληρή γραμμή» ξανά στον Παναθηναϊκό

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και θα επαναφέρει την πολιτική της «σκληρής γραμμής» χαρακτηρίζουν στον Παναθηναϊκό το διπλό διαιτητικό λάθος που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ξάνθη. Η κακή συνεργασία του διαιτητή Γιώργου Κομίνη με τον επικεφαλής της ομάδας VAR Μανώλη Σκουλά προκάλεσε τον μη καταλογισμό κανονικού γκολ του Ζαχίντ και την κατακύρωση αντικανονικού τέρματος (οφσάιντ) υπέρ της Ξάνθης στο 93΄. Ο κ. Σκουλάς δεν έκανε σωστή χρήση της τεχνολογίας και πήρε λάθος αποφάσεις, παρότι η εικόνα του βίντεο ήταν δύσκολη μεν, αλλά «καθαρή» και στις δύο περιπτώσεις, χωρίς αυτό να απαλλάσσει από τις δικές του ευθύνες και τον κ. Κομίνη. Ενώ βάσει πρωτοκόλλου είχε τη δυνατότητα να δει τις επίμαχες φάσεις, ειδικά αυτή του 93΄, που λόγω χρόνου καθόριζε το αποτέλεσμα, δεν το έκανε και άφησε το βάρος της απόφασης σε άλλα χέρια.

Ο κ. Σκουλάς ήταν ο διαιτητής στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Λαμία, όπου δεν είδε (ούτε με τη χρήση VAR) το εξόφθαλμο χέρι – πέναλτι του Βύντρα στο 0-0, σε μια φάση που στη συνέχειά της απέφερε το γκολ των γηπεδούχων. Με δεδομένο ότι υπήρξε και η ακατανόητη απόφαση του κ. Ευαγγέλου στη Ν. Σμύρνη να τιμωρήσει μόνο με κίτρινη τον Μανιάτη για το εκτός φάσης χτύπημα στον Περέα, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται. Θεωρεί, μάλιστα, ότι από κακή χρήση του VAR έχει χάσει μέχρι τώρα 5 βαθμούς, ενώ πέρυσι, που δεν υπήρχε, εκτιμά τους χαμένους βαθμούς του από μεγάλα διαιτητικά λάθη σε περισσότερους από δέκα.

Η αντίδραση των «πρασίνων» εκδηλώθηκε με μια ανακοίνωση υψηλών τόνων, η πρώτη μετά δύο χρόνια σιγής, που προανήγγειλε πολιτική «σκληρής γραμμής» σε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Υπάρχει, μάλιστα, σκέψη να γίνει επίσημη διαμαρτυρία στην UEFA, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει μόνο σκέψη. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν επιδιώκει να σκιάσει με τις διαμαρτυρίες αυτές την εξαιρετική προσπάθεια της Ξάνθης, η οποία είναι 2η στη βαθμολογία ύστερα από 6 αγωνιστικές και μαζί με τον ΟΦΗ (και τον Βόλο σε δεύτερο φόντο) είναι οι ευχάριστες πινελιές του πρωταθλήματος.

• Επειτα από συζήτηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Γιοάν Μολό αποφασίστηκε να μην τιμωρηθεί ο Γάλλος επιθετικός μόνο με τον αποκλεισμό του από τον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά να του επιβληθεί και το πρόστιμο που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός για το πειθαρχικό παράπτωμά του. Επειδή πρόκειται για παίκτη με ιδιαίτερη ψυχολογία, οι Νταμπίζας και Δώνης θα του μιλήσουν σήμερα, σε μια προσπάθεια να τον κάνουν να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών του και να αλλάξει συμπεριφορά.

• Περίπου 15 ημέρες θα μείνει εκτός λόγω θλάσης ο Χατζηθεοδωρίδης και δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα με τον Ατρόμητο στις 20 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή