ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξηγήσεις ΕΠΟ στην Κύπρο για το 2008

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε στην Κύπρο το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης από την Ελλάδα και την Τουρκία της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2008. Η προοπτική αυτή γέμισε σκεπτικισμό τους περισσότερους φίλους του ποδοσφαίρου στη Μεγαλόνησο. Ετσι, το προεδρείο της ΕΠΟ, οι κ. Γκαγκάτσης (πρόεδρος) και Οικονομίδης (γενικός γραμματέας), συναντήθηκαν χθες στη Λευκωσία με τους ομολόγους τους της κυπριακής ομοσπονδίας, τους κ. Κοτσοκούμη και Γεωργιάδη σε μία προσπάθεια να… αλλάξουν το κλίμα.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, η κυπριακή ομοσπονδία υποστήριξε πως το ζήτημα της συνδιοργάνωσης είναι πολιτικό, το οποίο αφορά κατά βάση τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τόνισε δε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ενδεχόμενη συνδιοργάνωση να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο θέμα της Κύπρου ή να οδηγήσει σε έμμεσες πλην σαφείς αναγνωρίσεις τουρκοκυπριακών ομοσπονδιών.

«Και για μας το θέμα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και μετά ποδοσφαιρικό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης. Και πρόσθεσε: «Η συνδιοργάνωση περνάει πρώτα απ’ όλα μέσα από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών. Αν αυτές δεν θέλουν, δεν θα γίνει καμία συνδιοργάνωση».

Καταλήγοντας, ο ο κ. Γκαγκάτσης αρνήθηκε πως υπάρχει… δυσφορία από πλευράς κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας: «Δεν κάναμε καμία απόπειρα να αλλάξει θέσεις η ΚΟΠ επειδή οι θέσεις μας είναι ταυτόσημες με τις δικές της. Εχουμε ενημερώσει τους πάντες στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα και αμέσως μετά την επιστροφή μας στην Αθήνα.