Ποδόσφαιρο: Απευθείας στα δύσκολα η ανανεωμένη Εθνική

Ποδόσφαιρο: Απευθείας στα δύσκολα η ανανεωμένη Εθνική

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία είναι πολύ ψηλό εμπόδιο για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για την ανανεωμένη Εθνική μας που προσπαθεί να την ξαναστήσει από την αρχή ο Τζον Φαν’τ Σιπ. Αυτό όμως δεν μοιάζει να τρομάζει τους παίκτες που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος και να χωρέσουν στα «παπούτσια» ποδοσφαιριστών με μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έμειναν τώρα εκτός αποστολής, όπως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μήτρογλου και Τοροσίδης. Κατά τις πρώτες ώρες της προετοιμασίας για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Ιταλία στη Ρώμη, υπάρχει ένας νέος αέρας και μια αισιοδοξία ότι αυτό το «στοίχημα» θα κερδηθεί και ας μοιάζουν οι πιθανότητες να είναι εναντίον. Τα νέα παιδιά που έχουν κληθεί αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό την εμπιστοσύνη που τους δείχνει ο Ολλανδός προπονητής και μοιάζουν αποφασισμένα να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Εκφραστής αυτής της νοοτροπίας είναι ο Λεονάρντο Κούτρης. Κλήθηκε στην Εθνική λόγω του τραυματισμού του Τσιμίκα και από την αρχή δείχνει πίστη ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, παρότι είναι κλειστός ο δρόμος για την τελική φάση του Euro 2020 και πολύ ψηλό το επόμενο εμπόδιο: «Η Ιταλία είναι η επικεφαλής και η πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου, αλλά με τη νέα φιλοσοφία και αύρα του προπονητή μας και του τεχνικού επιτελείου μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εάν δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Το καλό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη, αυτό θα επιδιώξουμε. Δεν θα πάμε για την ισοπαλία και ας μην είναι άσχημο αποτέλεσμα».

Στο καλύτερο στοχεύει και ο Κώστας Σταφυλίδης: «Σίγουρα λείπουν κάποια παιδιά που δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή την κλήση, αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό. Εχει μιλήσει ήδη ο προπονητής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ηταν επιλογή του να δοκιμάσει κάποια νέα πράγματα. Είναι μεγάλες οι απουσίες, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι πολύ σημαντικό ματς για την ομάδα και θα τα δώσουμε όλα. Τα παιδιά δίνουν σε κάθε κλήση το 100%. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια, αυτό είναι το σημαντικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή