Ποδόσφαιρο: Από αναβολή σε αναβολή λόγω απουσιών

Ποδόσφαιρο: Από αναβολή σε αναβολή λόγω απουσιών

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά –η πρώτη ήταν στις 27/9– και για τον ίδιο λόγο –απουσία της πλειονότητας των μαρτύρων και δη των «βασικότερων» εξ αυτών– το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν διεξήγαγε και συγκεκριμένα ανέβαλε τη δίκη της επονομαζόμενης «συμμορίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατηγορούμενα είναι 28 άτομα (πρώην διοικούντες την ΕΠΟ, διαιτητές α΄ κατηγορίας, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και πρώην αλλά και νυν μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ), τα οποία, κατά περίπτωση, κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος για τη δράση τους στο ποδόσφαιρο την περίοδο 2012-2015. Πρόκειται για την υπόθεση που άρχισε από την έρευνα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για τον τρόπο καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας της περιόδου 2012-2013.

Από τους 24 μάρτυρες παρόντες στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών ήταν χθες το πρωί οι Αλέξης Κούγιας, Κύρος Βασσάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας και Νίκος Παναγόπουλος, ενώ από τους 28 κατηγορουμένους, το «παρών» έδωσαν μόλις επτά.

Ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ Αρης Σταθόπουλος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Νίκος Προύντζος, τα δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος και ο πρώην διαιτητής Ηλίας Σπάθας. Οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η επανάληψη του ίδιου φαινομένου δεν άρεσε στην πρόεδρο του δικαστηρίου Ιωάννα Λάμπρου-Βελισσάρη, η οποία ακούγοντας τη συνήγορο του μάρτυρα Δημήτρη Μελισσανίδη, Παρασκευή Πολύζου, να εξηγεί πως ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είπε: «Ολοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα. Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον».

Οταν ο δικηγόρος του μάρτυρα Φώτη Κωστούλα, Γιάννης Βοσκόπουλος, είπε πως ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού βρίσκεται στη Σουηδία, η πρόεδρος του δικαστηρίου σχολίασε: «Στο σπίτι καλύτερα, να μην κουραζόμαστε κιόλας». Οταν δε ανακοίνωσε την απόφαση για αναβολή της δίκης για τις 20 Δεκεμβρίου επιβάλλοντας πρόστιμα από 200 ευρώ στους μάρτυρες που απουσίαζαν και διατάσσοντας τη βίαιη προσαγωγή τους την επόμενη φορά, άκουσε τον Αλέξη Κούγια, μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, να λέει ότι δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» επειδή θα δικάζει και να ζητεί να μην του επιβληθεί πρόστιμο.

Πριν από την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα προηγηθεί κλήρωση από την οποία μπορεί να προκύψει νέα σύνθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή