Εθνική Ποδοσφαίρου: Δοκιμές Φαν’τ Σιπ, τα γάντια στον Βλαχοδήμο

Εθνική Ποδοσφαίρου: Δοκιμές Φαν’τ Σιπ, τα γάντια στον Βλαχοδήμο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι αυτός που θα πάρει φανέλα βασικού για τους αγώνες με Ιταλία και Βοσνία, μετά τον τραυματισμό του Μπάρκα (κάταγμα στον αντίχειρα) στην προπόνηση της Δευτέρας, που θα τον κρατήσει περίπου ένα μήνα έξω από τα γήπεδα. Ο Τζον Φαν’τ Σιπ κάλεσε εκτάκτως τον Πασχαλάκη για να συμπληρώσει μαζί με τον Διούδη την τριάδα των γκολκίπερ, αλλά το προβάδισμα του ομογενούς τερματοφύλακα της Μπενφίκα είναι ξεκάθαρο, όπως φάνηκε και στη χθεσινή προπόνηση. Ο Βλαχοδήμος ήταν στην ενδεκάδα των βασικών και θεωρείται δεδομένο ότι αυτός θα παίξει στους αγώνες με Ιταλία και Βοσνία.

Η πρώτη δοκιμή του Ολλανδού ομοσπονδιακού τεχνικού είχε κάποιες εκπλήξεις, όπως τη χρησιμοποίηση του Κουρμπέλη ως στόπερ δίπλα στον Σιόβα και του Τάσου Δώνη ως παρτενέρ του Κουλούρη στην επίθεση. Οι Σταφυλίδης, Μπακάκης έπαιξαν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Ζέκα και Βρουσάι στη μεσαία γραμμή. Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις του Φαν’τ Σιπ για τον αγώνα του με την Ιταλία στη Ρώμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι και οι τελικές αποφάσεις του. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύστημα 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου, που μπορεί (θεωρητικά) να δώσει μια καλή ισορροπία στην Εθνική μας απέναντι σε ένα πιο ισχυρό αντίπαλο, αρκεί οι παίκτες να μείνουν πιστοί στο πλάνο.

Μιλώντας σε ιταλικά ΜΜΕ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι έχει δύο όνειρα για την προπονητική του καριέρα. Το ένα είναι να οδηγήσει την εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το άλλο να αναλάβει την Τζένοα, στην οποία αγωνίστηκε από το 1992 έως το 1996: «Θα είναι ένα όνειρο να την προπονήσω. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου, εκεί γεννήθηκε η κόρη μου».

• Οι Μασούρας, Γιαννούλης, Σιώπης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα αλλά υπολογίζονται.

• Ο Ρώσος Βασίλι Καράσκεφ ορίστηκε διαιτητής για τον μεθαυριανό αγώνα στη Ρώμη, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντεμέσκο, Γκαβρίλι και 4ο τον Μεσκόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή