Τα «αφεντικά» των ομίλων ξεχωρίζουν ενόψει του Euro

Τα «αφεντικά» των ομίλων ξεχωρίζουν ενόψει του Euro

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σημαντικότερο τον αγώνα της Ολλανδίας με τη Β. Ιρλανδία αρχίζει απόψε το εξαήμερο αγώνων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, το πρώτο από τα δύο παράθυρα αγώνων που απομένουν ώς την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι Ολλανδοί με το εκτός έδρας 4-2 επί της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο «έσβησαν» την ήττα μέσα στο σπίτι τους από τη Γερμανία με 3-2 τον περασμένο Μάρτιο, όμως δεν έχουν καθαρίσει ακόμη με τη Β. Ιρλανδία, με την οποία παίζουν απόψε στο Ρότερνταμ και θα αντιμετωπίσουν ξανά τον Νοέμβριο στο Μπέλφαστ.

Εάν, όπως είναι πιθανότερο, η Ολλανδία επικρατήσει των Βορειοϊρλανδών, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του ομίλου, με τις δύο πρώτες μόνο να προκρίνονται στα τελικά. Αν όμως οι Ολλανδοί αποτύχουν να πάρουν τη νίκη αυτή, η Β. Ιρλανδία θα πάρει «κεφάλι» στην κούρσα και θα αυξήσει σοβαρά τις πιθανότητές της να μπει σφήνα μεταξύ Ολλανδών και Γερμανών.

Μεγάλης σημασίας είναι και το παιχνίδι στο Σπλιτ της πρωτοπόρου του Ε΄ ομίλου Κροατίας με την Ουγγαρία, που ακολουθεί έναν βαθμό πίσω μαζί με τη Σλοβακία που υποδέχεται τη φιλόδοξη Ουαλλία. Από τη σημερινή αγωνιστική αναμένεται να κριθεί σε μεγάλο βαθμό το ζευγάρι της πρόκρισης από τον όμιλο αυτόν.

Για την Κύπρο η δοκιμασία στο Καζαχστάν στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος έχει το κίνητρο της τιμητικής τρίτης θέσης στον όμιλο πίσω από το Βέλγιο και τη Ρωσία που κάνουν… πρωταθλητισμό. Μια ισοπαλία στην Αστάνα θα ήταν σημαντικό αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Ραν Μπεν Σιμόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή