ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για την Εθνική, από υποχρέωση…

Για την Εθνική, από υποχρέωση…

Τετραήμερο με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, εδώ και κάποια χρόνια, υποχρεώθηκαν όλοι, φίλαθλοι και Τύπος, να ασχολούνται μόνο όταν έχει αγώνες. Κι αυτοί, χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το μόνο ζητούμενο, ειδικά για τον αποψινό αγώνα, στη Ρώμη με την Ιταλία, είναι να μην υπάρξει κάποια… ιστορική συντριβή.

Τα αίτια γνωστά. Εχουν γραφτεί πολλές φορές και έχει πλέον καταντήσει κουραστικό. Οι μόνοι που δεν… κουράστηκαν είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πείτε πώς να αισθανθούν κόπωση, όταν στρογγυλοκαθισμένοι στις πολυθρόνες τους, απολαμβάνουν τα προνόμια που έχουν. Μήπως θα λογοδοτήσουν σε κάποιον;

Δεν μπαίνουν στον κόπο να κοιτάξουν ούτε σε ποια θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Εθνική μας. Οχι σ’ αυτόν της προκριματικής φάσης του Euro 2020, αλλά της παγκόσμιας κατάταξης. Εχουμε φτάσει από την 8η θέση στην 60ή και η κατρακύλα δεν πρόκειται να σταματήσει. Πιθανόν ούτε να το έχουν αντιληφθεί.

Το να ελπίζουμε πως μπορεί στο «Ολίμπικο» απόψε να… τσιμπήσουμε ένα βαθμό και να κερδίσουμε την Τρίτη στο Ολυμπιακό Στάδιο τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ώστε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση, ανήκει στον χώρο των θαυμάτων. Και πλέον δεν μπορεί να περιμένουμε ούτε αυτά εδώ που την έχουν φτάσει την ομάδα.

Και το χειρότερο, ουδείς δείχνει να ευαισθητοποιείται. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το πολύ να αλλάξει πάλι τον προπονητή και η πολιτεία να κάνει κάποια δήλωση για τα μάτια του κόσμου…