Η Πρέμιερ Λιγκ θωρακίζεται ενόψει Brexit

Η Πρέμιερ Λιγκ θωρακίζεται ενόψει Brexit

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτωβρίου, ανεξαρτήτως συμφωνίας. Οπως αποκαλύπτει το Athletic, οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζονται για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Στην περίπτωση που ο Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, ο φορολογούμενος που έχει εισόδημα πάνω από 123.000 στερλίνες, θα υπόκειται σε φόρο 50%. Επομένως, οι μισθοί των ποδοσφαιριστών αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Το ρεπορτάζ του Athletic αναφέρει επίσης ότι αρκετοί παίκτες και μάνατζερ έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για το Brexit. Μερικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πληρώνονται σε ευρώ, για να προστατευθούν από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις της στερλίνας. Από το βρετανικό δημοψήφισμα για το Brexit, τον Ιούνιο του 2016, η στερλίνα έχασε 13% της αξίας της. Για τους παραπάνω λόγους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέβαλε ήδη μερικούς μισθούς σε ευρώ. Ωστόσο, η φορολογική αύξηση δεν αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η πιθανή έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς καμία συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να έχει επιπτώσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Μέχρι και σήμερα, οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν με ταλέντα μικρής ηλικίας. Με τα νέα δεδομένα, η FIFA θα απαγορεύσει σε όλους τους παίκτες κάτω των 18 ετών τη μετακόμιση σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Οπως εξηγεί ο δικηγόρος της Lewis Silkin, Αντριου Οσμπορν, οι πιθανές μεταγραφές θα είναι εξίσου δύσκολες: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, οι Βρετανοί παίκτες θα αναγκαστούν να ασχοληθούν με 27 διαφορετικά συστήματα μετανάστευσης εντός της Ε.Ε. Εάν ένας παίκτης θέλει να υπογράψει στην Ντόρτμουντ, θα χρειαστεί άδεια εργασίας στη Γερμανία. Θα έχουμε πλέον την ίδια αντιμετώπιση από την Ε.Ε., όπως κάθε χώρα εκτός συνόρων της».

Οι μεταφορές Βρετανών οπαδών σε χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι ακόμα δυσκολότερες. Τα διαβατήρια θα πρέπει να ισχύουν για έξι μήνες, αντί για τρεις, και όπως δηλώνει ο Οσμπορν, θα επικρατήσει ένας «μικρός χαμός». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή