Ατυχία στο τάε κβον ντο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το χάλκινο μετάλλιο έμεινε τελικά η Μάγδα Σεϊρεκίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τάε κβον ντο, που διεξάγεται στην Κορέα. Η αθλήτρια των 51κ. δεν κατάφερε να αγωνιστεί στους ημιτελικούς, καθώς οι γιατροί δεν της «άναψαν» το… πράσινο φως για να συνεχίσει, αφού κατά τη διάρκεια των αγώνων, που της εξασφάλισαν την τρίτη θέση, έσπασε τη μύτη της και τραυματίστηκε στο πόδι. Η 25χρονη αθλήτρια έδωσε τρεις αγώνες τραυματισμένη προκειμένου να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στα 54κ. ο Νίκος Ζήκος… έφτασε στη βρύση αλλά δεν ήπιε νερό. Ο Ελληνας αθλητής επικράτησε στον πρώτο του αγώνα με 7-3 του Ινδού Σάχαρ, στη συνέχεια νίκησε 6-3 τον Ρώσο Πέντροφ, αλλά γνώρισε την ήττα από τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Κρουζ από τις Φιλιππίνες με 6-5 στην εκπνοή του αγώνα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Την ίδια τύχη είχαν οι Βασιλική Μπελόκα (47κ.) και Κική Κούβαρη (+72). Η Βασιλική Μπελόκα ηττήθηκε στον πρώτο της αγώνα από την Αργιέντες (Βενεζουέλα) με 6-1 στα σημεία. Η Κική Κούβαρη ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε επί της Ρέις, στο τέλος όμως η Βελγίδα ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και επικράτησε με 4-3.

Ο Πασχάλης Ροΐδης (+84κ.) δεν είχε πολλές ελπίδες, καθώς στον πρώτο του αγώνα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον σπουδαίο Καναδό αθλητή Χένεγκαν από τον οποίο ηττήθηκε με 3-1 στα σημεία.

Σήμερα, τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τη σκυτάλη των ελληνικών συμμετοχών παίρνουν η Ελλη Μυστακίδου (-72 κιλά) και ο Ανδρέας Χριστίδης (-84 κιλά).

Αυτά τα «θαύματα» γίνονται στην Αγγλία και αλλού, όπου υπάρχει σεβασμός στην αλήθεια και στην ισοτιμία και γι’ αυτό έχουν προχωρήσει ποδοσφαιρικά. Εμείς εδώ στην Ελλάδα αρεσκόμεθα περισσότερο στα λόγια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή