Εξετάσεις για Ολυμπιακούς

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πανηγυρισμοί και η ευφορία δεν κρατούν πολύ στην ομοσπονδία της γυμναστικής (ΕΓΟ). Το χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο του Βλάση Μάρα, η 4η θέση του Δήμου Ταμπάκου και η 7η του Βασίλη Τσολακίδη, που συνολικά συνιστούν τη σπουδαιότερη, έως τώρα, εμφάνιση της Ελλάδος στα παγκόσμια πρωταθλήματα της ενόργανης, πέρασαν κιόλας στο παρελθόν και ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Δημήτρης Δημητρόπουλος, βλέπει μπροστά και σκέπτεται το μέλλον. Το μυαλό του τρέχει στους Ολυμπιακούς του 2004, αλλά η επιτυχία εκεί περνά από το 2003 και το Λος Αντζελες. Τότε θα διεξαχθεί στην αμερικανική μεγαλούπολη το παγκόσμιο πρωτάθλημα και από αυτό θα εξαρτηθεί με πόσους αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάς στους Ολυμπιακούς. Αν οι εθνικές μας ομάδες κατορθώσουν να καταλάβουν θέση στην κορυφαία 12άδα, τότε η Ελλάς θα μετάσχει με πλήρη σύνθεση στους Ολυμπιακούς. Αν μπει στη 18άδα θα προκρίνει δύο, διαφορετικά, έναν. Η ελληνική ανδρική ενόργανη έχει αυτήν τη στιγμή τέσσερις σπουδαίες μονάδες (Μελισσανίδης, Ταμπάκος, Μάρας, Τσολακίδης), αλλά δεν διαθέτει πληρότητα για το σύνθετο ομαδικό. Αυτό το πρόβλημα θα συζητηθεί αύριο, στην τεχνική σύσκεψη της ΕΓΟ, και θα καταστρωθεί η τακτική εν όψει το πρωταθλήματος του 2003.

«Μοναδικός μας στόχος το 2003 θα είναι η θέση στη 12άδα. Δεν θα μας απασχολήσει η κατάκτηση μεταλλίων. Είναι δύσκολη η επίτευξη του στόχου. Το 1999 ήμαστε 17οι. Αλλά θα δουλέψουμε αποκλειστικά γι’ αυτό. Πρέπει έως τότε οι Μάρας, Τσολακίδης, Λιμπανοβνός, Τζαβάρας να ετοιμαστούν για σύνθετο, ο Μελισσανίδης -που μπορεί να κάνει σύνθετο αλλά δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε το πρόβλημα στη μέση του- για άλμα, έδαφος και ό,τι άλλο εκείνος θελήσει, ο Ταμπάκος για κρίκους, δίζυγο και ίππο ή μονόζυγο και οι υπόλοιποι αθλητές τουλάχιστον για τέσσερα όργανα», επισημαίνει ο κ. Δημητρόπουλος.

Στις γυναίκες τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα. Από τις μεγαλύτερες ξεχωρίζουν οι Δ. Καστρίτση και Μιλλούση, αλλά ο πρόεδρος υπογραμμίζει ότι τα μεγάλα ταλέντα είναι οι σημερινές νεάνιδες, οι οποίες το 2003 θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην κατηγορία γυναικών.

«Πιστεύω ότι στη 18άδα θα είμαστε. Για τη 12άδα είναι νωρίς να πω. Το μοναδικό τους μειονέκτημα θα είναι η έλλειψη πείρας. Από του χρόνου θα μετάσχουν, λοιπόν, σε πολλούς αγώνες, ώστε να ετοιμαστούν για το Λος Αντζελες», λέει ο κ. Δημητρόπουλος.

Ενδιαφέρουσα όμως είναι και η λογοτεχνικού περιεχομένου ύλη του 55ου «Εντευκτηρίου»: δώδεκα ποιήματα της Εμιλι Ντίκινσον, σε μετάφραση και πρόλογο Διονύση Καψάλη την προσωπική ανάμνηση της Μαρίνας Καραγάτση από τη γνωριμία της με τον Ανδρέα Εμπειρίκο, βιβλιοκριτικές, βιβλιοπαρουσιάσεις και πρώτες δημοσιεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή