Η ποδοσφαιρική λογική επέστρεψε στην Εθνική

Η ποδοσφαιρική λογική επέστρεψε στην Εθνική

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά στην Εθνική υπάρχει ελπίδα. Στο καλύτερό της φετινό παιχνίδι στα προκριματικά του Euro ’20, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 2-1 της Βοσνίας, δείχνοντας ότι η ανανέωση που επιχειρεί ο Τζον Φαν’τ Σιπ βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Η Εθνική μας ήταν ξεκάθαρα καλύτερη από την αντίπαλό της, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες απ’ ό,τι σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια μαζί, καθώς και δύο δοκάρια. Διέθετε χθες επίσης όλα εκείνα τα στοιχεία που οφείλει να έχει μια ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αγωνιστικό πλάνο, γρήγορη και σωστή ανάπτυξη και, κυρίως, διάθεση από τους παίκτες της για να παίξουν καλή μπάλα, απέναντι μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα σκληροτράχηλο αντίπαλο, που ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη απ’ ό,τι η Εθνική μας.

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός αιφνιδίασε (ξανά) με την επιλογή της ενδεκάδας, αλλάζοντας μάλιστα το σύστημα, με τη χρησιμοποίηση του Σταφυλίδη ως σέντερ μπακ στο πλάι του Χατζηδιάκου, όμως το… πείραμα ήταν τελικά επιτυχημένο.

Η Βοσνία θέλησε να αιφνιδιάσει και απείλησε πρώτη με τον Χότζιτς στο 13ο λεπτό, όμως από εκεί και πέρα η Εθνική μας ήταν αυτή που πίεσε τους Βόσνιους και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 30ό λεπτό με πολύ όμορφο πλασέ του Παυλίδη, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με τη γαλανόλευκη. Τρία λεπτά μετά η Εθνική απείλησε και πάλι με τον Μπακάκη, όμως αντί να γίνει το 2-0, έγινε τελικά το 1-1. Σε μια ανύποπτη στιγμή στο 35ο λεπτό, ο Γκόγιακ έπιασε στον… ύπνο την ελληνική άμυνα και από κοντά ισοφάρισε.

Από εκείνο το σημείο όμως και μετά, ο αγώνας ήταν ένας συνεχής μονόλογος της Εθνικής, καθώς η Βοσνία δεν είχε ούτε σουτ. Στο 41΄, ο Μάνταλος έχασε νέα ευκαιρία, ενώ στο 60ό λεπτό ο Μασούρας επωφελήθηκε από τις κόντρες και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο γκολ στο 66ο λεπτό, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Σέχιτς, ενώ η Εθνική είχε και άλλο δοκάρι στο 73΄ σε σουτ του Σταφυλίδη έξω από την περιοχή.

Τελικά, στο 88΄, η δικαίωση ήρθε για την Εθνική, έστω και από… σπόντα. Ο Φετφατζίδης προσπάθησε να γυρίσει από δεξιά και ο Κοβάτσεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αποδίδοντας ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (84΄ Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60΄ Μασούρας), Παυλίδης (70΄ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς, Μπιτσάκσιτς, Κρβζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Χόντζιτς (71΄, Μπάγιτς), Τσίμιροτ (46΄ Γιάγιαλο), Γκόγιακ, Κοβάσεβιτς, Χαΐροβιτς, Σάριτς (63΄ Ντούλιεβιτς).

• Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου, η Φινλανδία επικράτησε με 3-0 της Αρμενίας και όπως φαίνεται «έκλεισε» τη 2η θέση. Η Ιταλία δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο Λιχτενστάιν, απ’ όπου πέρασε με 5-0.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή