Προεδρικές «βροντές» στον ΠΑΟ

Προεδρικές «βροντές» στον ΠΑΟ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο Αγγελος Φιλιππίδης, μόλις εμφανίσθηκαν ενώπιόν του οι τρεις αρχηγοί του Παναθηναϊκού. Αμήχανοι οι Γκούμας, Νικοπολίδης και Λυμπερόπουλος είδαν έναν πρόεδρο όπως ποτέ δεν τον είχαν ξαναδεί! Εμφανώς ενοχλημένος από την ήττα και την εμφάνισή τους στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο κ. Φιλιππίδης δεν είχε καμία διάθεση για συζητήσεις και δημοκρατικές διαδικασίες. Ηταν κοφτός, σχεδόν απότομος και αυτά που είπε δεν άρεσαν καθόλου μα καθόλου στους τρεις παίκτες, που δεν αντέδρασαν και περίμεναν να ενημερώσουν πρώτα τους συμπαίκτες τους. Το χτύπημα έγινε εκεί όπου πονά περισσότερο έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή: στην τσέπη! Χωρίς να ανακοινώσει πρόστιμα, ο πρόεδρος ανακάλεσε τη συμφωνία που είχε γίνει για τα πριμ και επανέφερε την αρχική του πρόταση, αυτή τη φορά όχι ως πρόταση, αλλά ως απόφαση! Τα πράγματα είναι πλέον πολύ απλά στο μυαλό των παικτών: πριμ παχυλό για τις επόμενες ευρωπαϊκές τους επιτυχίες θα πάρουν μόνον αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα…

Η απόφαση του κ. Φιλιππίδη ήλθε μετά τη διαπίστωση πως άλλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη και άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν αγωνίζεται μακριά από τη Λεωφόρο. Οταν μια ομάδα που έχει πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχει κατακτήσει ακόμα τη νίκη και σε σύνολο εννέα πόντων, πήρε μόλις δύο, είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό εντοπίζεται κυρίως στη νοοτροπία ή στην ψυχολογία των παικτών, που βλέπουν με άλλη οπτική γωνιά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και με άλλη αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επειδή οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν ήδη ξεπεράσει τα 30 εκατ. δρχ. πριμ (ο καθένας) για την πορεία τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, πολλοί θεωρούν ότι είναι… χορτάτοι και δεν δείχνουν την ίδια όρεξη και στο πρωτάθλημα. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Φιλιππίδης αποφάσισε να είναι σε άμεση συνάρτηση το πριμ του Τσάμπιονς Λιγκ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επειδή είχε ήδη γίνει συμφωνία, τα πριμ για την α’ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα τα πάρουν κανονικά και ο περιορισμός θα ισχύσει από τα παιχνίδια της επόμενης φάσης. Αν πάρουν τον τίτλο στην Ελλάδα, θα πάρουν μέχρι δραχμής όσα δικαιούνται από τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις, ειδάλλως θα πάρουν μέρος τους, ανάλογα με τον αν θα έχουν πάρει τη δεύτερη θέση ή θα περιοριστούν στο ΟΥΕΦΑ. Το πριμ δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Είναι έξι εκατ. δρχ. για τη νίκη και τρία εκατ. δρχ. για την ισοπαλία, χώρια την έξτρα πριμοδότηση για τις προκρίσεις.

-Αυθημερόν θα γίνει η μετακίνηση στην Πάτρα για το σημερινό (6 μ.μ.) παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πατραϊκό, που είναι αδιάφορο βαθμολογικά. Απουσιάζουν 7 διεθνείς και ο τραυματίας Μπασινάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή