Ντόπινγκ: Πρώτη επιλογή η Αυστρία για τον έλεγχο των δειγμάτων

Ντόπινγκ: Πρώτη επιλογή η Αυστρία για τον έλεγχο των δειγμάτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγώνα… δρόμου έχουν αποδυθεί οι άνθρωποι του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), του υπουργείου Αθλητισμού και του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ προκειμένου να βρεθεί ένα εργαστήριο του εξωτερικού στο οποίο θα αποστέλλονται τα δείγματα των αθλητών μας. Ως πρώτη επιλογή αποτελεί το εργαστήριο της Αυστρίας όπου εργάζεται και Ελληνίδα επιστήμονας.

Τα λάθη της προηγούμενης αθλητικής ηγεσίας αποτέλεσαν αιτία για να άρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για έξι μήνες τη διαπίστευση του ελληνικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα εννέα μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς η χώρα μας να έχει μπει σε αυτή την… περιπέτεια. Η αποστολή των δειγμάτων στο εξωτερικό θα αυξήσει το κόστος εξέτασης, και, ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ομοσπονδίες έχουν υποβάλει ερωτήσεις στο ΕΣΚΑΝ προκειμένου να ρυθμίσουν τον προϋπολογισμό τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι από τους ελέγχους δειγμάτων ενόψει των Ολυμπιακών θα διεξαχθούν στο εξωτερικό.

Η νυν αθλητική ηγεσία κάνει έρευνες για να βρεθεί η βέλτιστη πρακτική και οικονομική λύση. Ανάμεσα σε μία σειρά από εργαστήρια προβάδισμα έχει το εργαστήριο της Αυστρίας. Εκεί εργάζεται και η παλιά διευθύντρια του ελληνικού εργαστηρίου δρ Μαρία Τσίβου, η οποία πριν από, σχεδόν, τέσσερα χρόνια με δηλώσεις της στην «Κ» είχε ενημερώσει ότι υπάρχει κίνδυνος για να χάσει το εργαστήριο την πιστοποίησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή