Επιστολή του υφ. Αθλητισμού στην ΕΙΟ για Μάντη, Καγιαλή

Επιστολή του υφ. Αθλητισμού στην ΕΙΟ για Μάντη, Καγιαλή

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού έφτασε το θέμα της αντιπαράθεσης των «χάλκινων» Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη αρχή του ελληνικού αθλητισμού ζήτησε με επιστολή της από την ΕΙΟ να δοθούν εξηγήσεις γι’ αυτή την υπόθεση που έχει φέρει… φουρτούνες στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Πριν από λίγες μέρες οι πρωταθλητές των 470, οι οποίοι κατέκτησαν για λογαριασμό της χώρας την πρόκριση για το Τόκιο, ενημερώθηκαν μόλις εννέα μήνες πριν από τους Αγώνες ότι θα έπρεπε να διεκδικήσουν το ελληνικό εισιτήριο σε δύο «αδιάφορους αγώνες». Η ομοσπονδία από την πλευρά της υποστήριξε ότι πάντα διεξάγονταν εσωτερικές προκρίσεις.

Οι Μάντης – Καγιαλής, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην «Κ», διαφώνησαν με τον τρόπο του σχεδιασμού καθώς εννέα μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς δεν μπορεί να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο την καλύτερη εκπροσώπηση. Ο αγώνας της Γένοβας, που αποτελεί το δεύτερο κριτήριο, δεν υπήρχε από την αρχή στο πρόγραμμα των ολυμπιονικών καθώς εκεί, όπως μας είπαν, δεν «βγαίνουν» κούρσες και μετά δεν θα υπάρχει χρόνος για σωστή προετοιμασία.  Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν ήδη θεσπιστεί τα κριτήρια με τα οποία θα δοθούν οι επιχορηγήσεις της επόμενης χρονιάς στις ομοσπονδίες. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι οι επιτυχίες των αθλητών τα τελευταία χρόνια, οι αποστολές, οι προετοιμασίες αλλά και διεθνείς διοργανώσεις που διεξήχθησαν στην Ελλάδα.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή