Χούλιγκαν έβαψαν με αίμα το ματς των ομάδων Ολυμπιακού – Μπάγερν Κ19

Χούλιγκαν έβαψαν με αίμα το ματς των ομάδων Ολυμπιακού – Μπάγερν Κ19

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως πάτος στο… βαρέλι δεν υπάρχει. Κουκουλοφόροι χούλιγκαν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν οπαδούς της Μπάγερν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της ομάδας Κ19 των «ερυθρόλευκων» με την αντίστοιχη των Βαυαρών στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για το UEFA Youth League, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί.

Οι εικόνες είναι για ακόμη μία φορά ντροπιαστικές, καθώς πλέον στη χώρα μας η αλητεία δεν έχει όρια. Οι χούλιγκαν με κουκούλες και ρόπαλα κινήθηκαν προς την πλευρά των φίλων της Μπάγερν και, αφού αρχικά εκτόξευσαν φωτοβολίδες, στη συνέχεια χτύπησαν τους Γερμανούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις από αυτούς, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησαν να κλέψουν αθλητικό υλικό από τον πάγκο της Μπάγερν.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού, καθώς στις εξέδρες βρίσκονταν γονείς και συγγενείς των παικτών, καθώς και παιδιά που προσπαθούσαν να σωθούν. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ζήτησαν συγγνώμη από τους παίκτες της Μπάγερν και τους φιλάθλους τους και ο προπονητής της Κ19 του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης, τόνισε: «Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός, δεν μας αντιπροσωπεύει. Ζητάμε συγγνώμη. Δεν έχει σημασία το αγωνιστικό κομμάτι. Η συμπεριφορά των παιδιών ήταν άψογη, αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να τα προστατεύσουμε. Είναι η χειρότερη στιγμή μου σαν προπονητής».

Οταν τα πνεύματα ηρέμησαν έπειτα από περίπου μισή ώρα, ο διαιτητής για ελάχιστα δευτερόλεπτα ξανάρχισε το παιχνίδι και στη συνέχεια σφύριξε το τέλος του (στο 87ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 4-0 υπέρ της Μπάγερν), καθώς στη συνέχεια για αρκετή ώρα είχε επαφές με αξιωματούχους της UEFA για το κλείσιμο του φύλλου αγώνα.

Το θλιβερό αυτό περιστατικό, πέρα από τη δεδομένη δυσφήμηση στο έτσι κι αλλιώς απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, βάζει σε μπελάδες και τους Πειραιώτες, μιας και πρόκειται για μια επίσημη διοργάνωση της UEFA που είναι αμείλικτη σε ζητήματα γηπεδικής βίας.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εισβολή χούλιγκαν στον αθλητικό κέντρο του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ουδεμία σχέση με την οικογένεια του Ολυμπιακού μας», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ.

Οπως αναμενόταν οι θλιβερές εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή δίκτυα, ενώ ο υφυπ. Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, γνωστοποίησε ότι, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ., θα εξεταστούν οι συνθήκες του περιστατικού, θα έρθει σε επαφή με την UEFA, καθώς και με τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου (σήμερα στις 13.00), αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, Αχιλλέα Τσιχτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή