Η Ακροδεξιά ενισχύεται και ξεσπάει μέσω ποδοσφαίρου

Η Ακροδεξιά ενισχύεται και ξεσπάει μέσω ποδοσφαίρου

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός πως η ποδοσφαιρική σεζόν έχει ξεκινήσει εδώ και μόλις μερικές εβδομάδες, τα ρατσιστικά κρούσματα κατά των αθλητών ανά την Ευρώπη προβληματίζουν UEFA και FIFA, ενώ προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και στον κόσμο της πολιτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Αγγλοι ποδοσφαιριστές έπεσαν θύματα ρατσισμού στο γήπεδο της Σόφιας, καθώς Βούλγαροι οπαδοί φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά των παικτών του Σάουθγκεϊτ. Στην Ιταλία, ο Βέλγος ποδοσφαιριστής Ρομελού Λουκάκου έγινε στόχος των οπαδών της Κάλιαρι, οι οποίοι έκαναν ήχους μαϊμούς προς τον επιθετικό της Ιντερ, ενώ, στη Μεγάλη Βρετανία, οι Πολ Πογκμπά και Τάμι Εϊμπραχαμ δέχθηκαν επιθέσεις μέσω των social media.

Τα συγκεκριμένα επεισόδια συνδυάζονται, σε μεγάλο βαθμό, με την πολιτική και την Ακροδεξιά. Τα ακροδεξιά κόμματα βρίσκονται σε συνεχή άνοδο στην Ευρώπη, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην Ιταλία το αντιμεταναστευτικό κύμα έχει ενισχυθεί.

Τρία είναι τα ακροδεξιά κόμματα που έχουν ανοδική πορεία στη Βουλγαρία και ενθαρρύνουν περίπου 2.000 πολίτες κάθε χρόνο να ενταχθούν στην πορεία του Λούκοβ, διαδήλωση που τιμάει υποστηρικτή των ναζί. Ακόμη και στην Αγγλία, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδειξε μεν την ευαισθησία του κατά του ρατσισμού, όμως είχε κάνει την εξής δήλωση πριν από έναν χρόνο: «Οι γυναίκες με μπούργκα μοιάζουν με γραμματοκιβώτιο»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή