Στο… εδώλιο για τη «συγγνώμη»

Στο… εδώλιο για τη «συγγνώμη»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζούμε στη χώρα του παρολόγου ή μήπως όλα όσα συμβαίνουν εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ελέγχου των κινήσεων των πολιτών; Ενδεχομένως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση… Αν μη τι άλλο, προκαλεί πολλά ερωτήματα η χθεσινή ενέργεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός να καλέσει σε απολογία τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, επειδή δεν πήρε άδεια από τη διοίκηση για να προβεί στην περίφημη δήλωση, με την οποία ζήτησε συγγνώμη για το πέναλτι που εκμαίευσε στο αγώνα με το Αιγάλεω!

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της πειραϊκής εταιρείας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να εξηγήσει εγγράφως τους λόγους για τους οποίους αγνόησε τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, στον οποίο ρητά αναφέρεται η απαραίτητη άδεια της διοίκησης πριν από συνεντεύξεις και δημόσιες δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού».

Ομως, μόλις την Τρίτη, οι Πειραιώτες είχαν ζητήσει από την ΕΠΑΕ να επαναληφθεί το παιχνίδι με το Αιγάλεω, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιαννακόπουλου.

Αλλά γιατί η ΠΑΕ αποφασίζει να τον καλέσει τώρα σε απολογία; Διότι δεν πείθει το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου, ότι δηλαδή επειδή ο Γιαννακόπουλος δεν τήρησε τους… τύπους, είναι «παράνομος». Πιο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκονται οι πληροφορίες που αναφέρουν πως οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν με δυσφορία τη δημόσια συγγνώμη του ποδοσφαιριστή. Θεώρησαν πως η κίνηση αυτή δημιούργησε προβλήματα στην εν Ελλάδι… πολιτική των «ερυθρολεύκων».

Οπου κι αν βρίσκεται η αλήθεια, η εδώ και χρόνια διαδικασία που έχει επιβάλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός -πρώτα άδεια και μετά δηλώσεις- κινείται στα όρια της στέρησης του δικαιώματος του κάθε Ελληνα πολίτη να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του. Προς τι η επιβολή της διαδικασίας αυτής;

Μήπως εκείνο που πάνω απ’ όλα ενδιαφέρει την ηγεσία των πρωταθλητών είναι τόσο το περιεχόμενο των όσων θα πει ο ποδοσφαιριστής όσο και το μέσο το οποίο επιλέγει να επικοινωνήσει με τον κόσμο;

Ολο αυτό το σύστημα που έχει στηθεί με πρωτοβουλία του κ. Σωκράτη Κόκκαλη δεν τιμάει μία ελεύθερη κοινωνία και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές, όπου κάθε λέξη περνούσε από την… κρησάρα του ισχυρού για προφανείς λόγους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή