Συνελήφθη οπαδός με κατ’ οίκον «οπλοστάσιο»

Συνελήφθη οπαδός με κατ’ οίκον «οπλοστάσιο»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σύλληψη ημεδαπού που συμμετείχε στην προχθεσινή επίθεση εις βάρος φιλάθλων της Μπάγερν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη προχώρησε η αστυνομία. Σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, φυσίγγια, κροτίδες, φωτοβολίδες, σουγιάδες, μάσκες απόκρυψης προσώπου και άλλα αντικείμενα.

Εις βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελία. Παράλληλα, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε τρεις συνδέσμους φιλάθλων σε περιοχές της Αττικής σε δύο από τους οποίους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρόμοια υλικά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.

Χθες, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης συναντήθηκε με τον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου και τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, Αχ. Τσιχτή και ανακοίνωσε:

•  Την παροχή προθεσμίας ενός μήνα προκειμένου οι Λέσχες Φιλάθλων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση της λειτουργίας τους.

• Την πρόταση ώστε με τη συνδρομή της FIFA να τροποποιηθεί άμεσα ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ, ο οποίος από το περασμένο καλοκαίρι προβλέπει ηπιότερες ποινές σε περιπτώσεις επεισοδίων εντός γηπέδου και για «δυσμενείς/εμπρηστικές δηλώσεις» αξιωματούχων και αθλητών (υπενθυμίζεται ότι ο πειθαρχικός κώδικας, που πράγματι έχει ηπιότερες ποινές, έτυχε της έγκρισης του κ. Αυγενάκη, πριν εγκριθεί από την ΕΠΟ).

• Οτι θα κατατεθεί αίτημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σταματήσει το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της καταστρατήγησης των απαγορεύσεων οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλοξενούμενων φιλάθλων.

• Ορισμό της σύνθεσης της «Steering Committee», της Επιτροπής για την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και τους προσυνεννοημένους αγώνες.

• Αίτημα να γίνονται αποδεκτές από τις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου οι εκθέσεις του παρατηρητή της ΔΕΑΒ.

Από τη συνάντηση με τον κ. Σιμιτζόγλου προέκυψε ότι:

• Σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας για τα επεισόδια στου Ρέντη.

• Πρόκειται να κληθούν άμεσα στην Εισαγγελία οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με το υβριστικό σύνθημα στο πάρτι.

• Σχετικά με τη διαδικτυακή εκπομπή «Αντε Γεια» (21/10/2019), έχει επίσης σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία εναντίον του παρουσιαστή της για υποκίνηση βίας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού με αφορμή τα προχθεσινά γεγονότα, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην εφαρμογή του αθλητικού νόμου, που προβλέπει μία σειρά μέτρων (διοικητικά πρόστιμα κ.ά.) εις βάρος όσων έχουν την αντικειμενική ευθύνη για τη δημιουργία επεισοδίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή