Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεκόρ ο Μέσι, «αναβρασμός» στην Ντόρτμουντ, χαμόγελα για Ιντερ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρεκόρ ο Μέσι, «αναβρασμός» στην Ντόρτμουντ, χαμόγελα για Ιντερ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βραδιά που ο Λιονέλ Μέσι έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ιντερ μετέφρασε επιτέλους την ανοδική της πορεία στην πρώτη της νίκη στον θεσμό φέτος, βυθίζοντας την Ντόρτμουντ σε περαιτέρω εσωστρέφεια.

Ο Μέσι με το τέρμα που πέτυχε επί της Σλάβια Πράγας στην Τσεχία σκόραρε για 15η σερί σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, σπάζοντας το δικό του ρεκόρ.  Ετσι η Μπαρτσελόνα νίκησε την τσεχική ομάδα και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, καθώς η Ντόρτμουντ ηττήθηκε δίκαια στο Μιλάνο με 2-0. Η θέση του Λισιέν Φαβρ στον πάγκο των Βεστφαλών είναι επισφαλής, αλλά η Ντόρτμουντ διέψευσε ότι θα προσληφθεί στη θέση του ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Από την προχθεσινή βραδιά έχουν ξεχωρίσει ακόμη το εντυπωσιακό τέρμα του Μάρσελ Ζάμπιτσερ με το οποίο η Λειψία νίκησε 2-1 τη Ζενίτ και η επιμονή της Νάπολι που επικράτησε της Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία με 3-2, αν και ισοφαρίστηκε δύο φορές.

Ξεχώρισε επίσης η χαριτωμένη ιστορία δύο οπαδών της Λίβερπουλ, που δείχνει την άγνοια των Βρετανών για την ηπειρωτική Ευρώπη: Αν και φρόντισαν να μεταβούν από την προηγούμενη μέρα στο Βέλγιο για τον αγώνα των «Ρεντς» με την Γκενκ, δεν μπόρεσαν να χαρούν τη νίκη της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ με 4-1, καθώς πήγαν στη Γάνδη που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα μακριά από την Γκενκ, μπερδεύοντας το όνομα της τοπικής «Gent» με αυτό της «Genk».

Το λάθος τους το αντιλήφθηκαν μόλις μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, και ήταν αργά για να κάνουν το ταξίδι διάρκειας 1,5 ώρας για το γήπεδο.

Οι δύο Αγγλοι υποχρεώθηκαν να δουν τον αγώνα από την τηλεόραση ενός… ιρλανδικού μπαρ στη Γάνδη (ευτυχώς οι Ιρλανδοί συμπαθούν στην πλειονότητά τους τη Λίβερπουλ).

Το καλύτερο, όμως, ήρθε χθες το πρωί, καθώς η τοπική ομάδα της Γάνδης (η Γκεντ) έμαθε για την… ατυχία τους και τους κάλεσε να παρακολουθήσουν από το γήπεδό της τον χθεσινοβραδινό αγώνα της με τη Βόλφσμπουργκ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή