«Χρυσή» αλλά άτυχη η Τσακίρη

«Χρυσή» αλλά άτυχη η Τσακίρη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΤΤΑΛΕΙΑ. Η Νατάσσα Τσακίρη έσπασε το ρόδι. Η 22χρονη αθλήτρια, γεννημένη στην Αθήνα, από γονείς με ρίζες στις «χαμένες πατρίδες», κατόρθωσε να κατακτήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εδώ στην Αττάλεια. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε με 125 κ. στο ζετέ. Μάλιστα, αν πρόσεχε λίγο περισσότερο στην τρίτη της προσπάθεια στα 127.5 κιλά, τότε θα ακούγαμε τον Εθνικό μας Υμνο, αφού θα κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο και στο σύνολο.

Ομως μία λεπτομέρεια στο πέταγμα της μπάρας από τους ώμους στέρησε αυτή τη χαρά απ’ όλους τους Ελληνες που βρίσκονται εδώ. Ας είναι… Το χρυσό μετάλλιο στο ζετέ συνοδεύτηκε με δύο αργυρά, ένα στο σύνολο κι ένα στο αρασέ. Τρία μετάλλια για μία κοπέλα 22 χρόνων, σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και μάλιστα με πανελλήνιο ρεκόρ στο αρασέ και στο σύνολο, είναι ο καλύτερος οιωνός για το μέλλον.

«Κατάλαβα ότι πάω για μετάλλιο στο αρασέ όταν είδα στον πίνακα ότι είμαι δεύτερη. Δεν είχα άγχος, ακόμα και όταν μπήκα να σηκώσω τα 127.5 κ. στο ζετέ, το οποίο το έχω κάνει μία φορά στην προπόνηση», δήλωσε η «χρυσή» παγκόσμια στο ζετέ.

Τα αποτελέσματα: ΓΥΝΑΙΚΕΣ 63 κ.: Αρασέ: Σιάο Γινγκ (Κίνα) 105 κ., Τσακίρη 102.5 κ., Κουό Πινγκ Τσουν 102.5 κ.

Ζετέ: Τσακίρη 125 κ., Κούο Πινγκ Τσουν (Τάι Πε) 125 κ., Σιάο Γινγκ (Κίνα) 125 κ. Σύνολο:

Σιάο Γινγκ( (Κίνα) 230 κ., Τσακίρη 227.5 κ., Κούο Πινγκ Τσουν (Τάι Πε) 227.5 κ.

i Το «βάπτισμα του πυρρός» σ’ ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρνουν σήμερα δύο αθλητές μας. Ο 21χρονος Χρήστος Χριστοφορίδης και ο 18χρονος Κώστας Παπαδόπουλος συμμετέχουν στο «Β» γκρουπ των 85 κιλών και θέλουν να δείξουν ότι δίκαια ο Χρήστος Ιακώβου τους έχει στα σχέδιά του για το 2004. Στις γυναίκες η Μαρία Τάτση -69 κ.- αγωνίζεται στις πέντε το απόγευμα στο «Α» γκρουπ και σίγουρα η παρουσία της στο βάθρο θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, αφού απέναντί της θα βρει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας άρσης βαρών.

Αντιτς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή