ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στη συνάντησή του με τους αρχηγούς της ομάδας. Παραμέρισε τη γνωστή του ηρεμία και μίλησε σε πολύ εντονο και αυστηρό τόνο. Αιτία, βέβαια, οι χαμένοι βαθμοί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, η απειλή που διατύπωσε με σαφήνεια ο κ. Αγγελος Φιλιππίδης είναι ότι δεν θα δουν πριμ από εδώ και μπρος για ευρωπαϊκές διακρίσεις, αν δεν κατακτήσουν τον τίτλο. Και βέβαια, οι παίκτες προβληματίστηκαν.

Μοιραία διερωτάται κανείς μερικά πράγματα σε τέτοιες περιπτώσεις, που είναι γνωστές σε όλες τις μεγάλες ομάδες κατά καιρούς και κυρίως όταν δεν πηγαίνουν καλά. Μήπως οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να νικούν, μήπως αδιαφορούν;

Οχι, βέβαια. Δεν μπορεί κανείς να προσάψει τέτοια κατηγορία σε ποδοσφαιριστές με νωπές τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους στα γήπεδα της Γηραιάς, οπου εξασφάλισαν μία εντυπωσιακή πρόκριση. Ποια να είναι η αιτία που ο Παναθηναϊκός είναι τόσο διαφορετικός στην Ελλάδα;

Ρεαλιστικά και στατιστικά αν δει κανείς την υπόθεση, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για κάθε ομάδα, ο διπλός στόχος. Ευρώπη και Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσαν οι πράσινοι να αποτελέσουν εξαίρεση.

Εχει πάντα επιπτώσεις η υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται στους ευρωπαϊκούς αγώνες και γι’ αυτό μετράει σε ποια κατάσταση βρίσκονται όλοι οι παίκτες, όχι μόνον οι λεγόμενοι βασικοί, ώστε χρησιμοποιούμενοι να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις.

Ούτε μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι επειδή χόρτασαν λεφτά, κάπου τριάντα εκατομμύρια, από τις νίκες τους στην Γηραιά, δεν δείχνουν ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια, οι προειδοποιήσεις ή οι απειλές, δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.

Περισσότερο πρόβλημα τεχνικό είναι ο διμέτωπος αγώνας και κάποτε χρειάζεται οι προπονητές να ρισκάρουν με παίκτες που είναι πιο ξεκούραστοι.

Σήμερα οι ομάδες διαθέτουν πλειάδα παικτών, ιδιαίτερα οι εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη, που είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν στο άχαρο πολλές φορές πρωτάθλημά μας. Αυτό διεξάγεται σε άσχημα γήπεδα, κάτω από κακές συνθήκες και απαιτεί άλλη προσαρμογή.

Για το τέλος αφήσαμε τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις. Αν και δεν ντύνεται πάντα αθλητικά, δεν της αρέσουν οι φούστες. Η πρώτη φορά που φόρεσε ήταν στην τελετή έναρξης των Μεσογεικών Αγώνων και η δεύτερη, κατά την άφιξη της αποστολής στην Αθήνα. Μένει να δούμε αν η ΕΟΕ θα επιλέξει τη φούστα για τις Ελληνίδες κατά την τελετή έναρξης του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή