VARάνε όπως τους αρέσει…

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τηλεοπτικός διαιτητής μπήκε για τα καλά στο ποδόσφαιρο, όπως είχε κάνει την εμφάνισή του στο μπάσκετ, αλλά και στο βόλεϊ. Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ομαδικών αθλημάτων και των διαιτητών, για να αποδίδεται καλύτερα η Δικαιοσύνη. Μόνο που στο περίφημο πλέον VAR ή όπως αλλιώς το ονομάζουν στα άλλα σπορ, ο χειρισμός του γίνεται από διαιτητές και αυτοί αποφασίζουν αν θα το συμβουλευθούν. Δεν είναι όπως στο τένις, που το επικαλείται ο αθλητής και η απεικόνιση είναι ηλεκτρονική. Οπότε καμία αμφισβήτηση.

Επομένως, ήταν αναπόφευκτο να υπάρξουν αμφιβολίες, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατά πόσον το σύστημα θα εξαλείψει τις αδικίες. Ηδη, η εφαρμογή του στο ελληνικό πρωτάθλημα περνάει από χίλια κύματα και οι διαμαρτυρίες, για αντικειμενικές διαιτησίες, αντί να ελαττώνονται, αυξάνονται.

Και οι περισσότερες φωνές αφορούν το πώς και από ποιες γωνίες βλέπουν τις φάσεις ή θέλουν να τις βλέπουν οι υπεύθυνοι και τι δίνουν να δει ο διαιτητής που θα πάρει την τελική απόφαση. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, είναι πως μέχρι να φτάσουμε να κληθεί ο άρχοντας του αγώνα να δει τη φάση, ο κόσμος δεν έχει καμία εικόνα. Εδώ είναι που αρχίζουν η μουρμούρα, η γκρίνια και τελικά η διαμαρτυρία.

Τι πιο σωστό η τηλεόραση να δείχνει αυτό που βλέπουν οι διαιτητές στην καμπίνα τους και η ίδια εικόνα να μεταδίδεται συγχρόνως από τα μάτριξ του γηπέδου; Τι φοβούνται; Γιατί δεν το κάνουν και αφήνουν τους θεατές και στις εξέδρες και στον «καναπέ», να υποπτεύονται πως η φάση «μαγειρεύεται» για να σερβιριστεί όπως αυτοί τη θέλουν; Ερωτήσεις που μάλλον δεν θα απαντηθούν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή