Ελεύθερη πτώση για τη Βραζιλία

Ελεύθερη πτώση για τη Βραζιλία

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όλα φταίει η FIFA! Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι με μια εκπληκτική δήλωση – δικαιολογία: «Περίμενα να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου, τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από τον αγώνα, αλλά η FIFA προτίμησε να προστατεύσει τους συλλόγους», βρήκε τον υπαίτιο της ταπεινωτικής ήττας της Βραζιλίας από τη Βολιβία (3-1). Βέβαια, αμέσως μετά, ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός είχε το θάρρος να παραδεχθεί ότι η Βολιβία ήταν εμφανώς ανώτερη από την ομάδα του και άξιζε να κερδίσει. Η «σελεσάο», πάντως, μόνο με… αυτοκτονία θα μείνει εκτός από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού στην τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Βενεζουέλα, την οποία είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας με 6-0.

Υπόλοιποι αγώνες

Στα άλλα παιχνίδια της προκριματικής φάσης της Λατινικής Αμερικής ο Ισημερινός, μετά την ισοπαλία (1-1) με την Ουρουγουάη, προκρίθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε τελική φάση. Κερδισμένη από αυτό το αποτέλεσμα βγήκε και η Παραγουάη, η οποία και τυπικά πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού η Ουρουγουάη δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να την ξεπεράσει. Ωστόσο, η «παρθενική» πρόκριση του Ισημερινού βάφτηκε με αίμα. Ενας άντρας δολοφονήθηκε, με σπασμένο μπουκάλι, κατά τη διάρκεια συμπλοκής στους δρόμους της πρωτεύουσας Κουίτο, ενώ τρεις ακόμα άνθρωποι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα την ώρα που γιόρταζαν, με αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

Επεισοδιακός αγώνας έγινε στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στον οποίο οι γηπεδούχοι νίκησαν 3-1 της Χιλής (τελείωσε το ματς με… επτά παίκτες). Οι Κολομβιανοί για να προκριθούν, πρέπει να νικήσουν την Παραγουάη εκτός έδρας στον τελευταίο αγώνα την επόμενη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι η Αργεντινή θα έρθει ισόπαλη ή θα νικήσει την Ουρουγουάη.

Ρεαλιστικά και στατιστικά αν δει κανείς την υπόθεση, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα για κάθε ομάδα, ο διπλός στόχος. Ευρώπη και Ελλάδα. Και δεν θα μπορούσαν οι πράσινοι να αποτελέσουν εξαίρεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή